Het S&P Nieuwjaarscafé stond in het teken van voedseltransitie

Dagvoorzitter Suzanne van der Pijll, managing partner bij Schuttelaar & Partners

Het S&P Nieuwjaarscafé vond 15 januari plaats. Ruim 200 mensen kwamen bijeen in het Museum voor Communicatie om met Schuttelaar & Partners de voedseltransitie te verkennen. Samen met Jacqueline Pieters (Rabobank), Krijn Poppe (WUR) en Marjolijn Sonnema (ministerie van LNV) namen Suzanne van der Pijll en Marcel Schuttelaar de aanwezigen mee in de versnelling van de voedseltransitie. Onder andere Gerard Scheij (Picnic) en Robert Verdam (NEMO Science Museum) lieten zien dat de voedseltransitie al volop aan de gang is.

Hier een sfeerimpressie van het S&P Nieuwjaarscafe:

Lees ook
Vrieshuizen nog steeds vol friet en vlees

Vrieshuizen nog steeds vol friet en vlees

De koel- en vrieshuizen in Nederland liggen nog altijd vol met vooral frites en vlees. Dat signaleert de Rabobank. De bank verwacht niet dat dit snel zal afnemen.

WUR investeert miljoenen in onderzoek naar data science en AI

WUR investeert miljoenen in onderzoek naar data science en AI

Wageningen University & Research wil de komende jaren extra investeren in data sciences en kunstmatige intelligentie (AI). Dat meldt het platform Resource. WUR wil maar liefst drie nieuwe hoogleraren aantrekken, evenals een onderzoekcoördinator en zes deeltijd-experts. In totaal komt het neer op een extra investering van 800.000 euro per jaar...

Upfield wil onderzoekscentrum bouwen op Wageningen campus

Upfield wil onderzoekscentrum bouwen op Wageningen campus

Voedingsmiddelenconcern Upfield heeft plannen aangekondigd voor een eigen onderzoekscentrum op de campus van de Wageningen Universiteit. Het bedrijf geeft aan 50 miljoen euro te steken in de bouw van het Upfield Food Science Center. Ook wil Upfield een nieuw hoofdkantoor betrekken in Amsterdam. Upfield ontstond in 2018 door de verkoop van de margarinetak...