Het S&P Nieuwjaarscafé stond in het teken van voedseltransitie

Dagvoorzitter Suzanne van der Pijll, managing partner bij Schuttelaar & Partners

Het S&P Nieuwjaarscafé vond 15 januari plaats. Ruim 200 mensen kwamen bijeen in het Museum voor Communicatie om met Schuttelaar & Partners de voedseltransitie te verkennen. Samen met Jacqueline Pieters (Rabobank), Krijn Poppe (WUR) en Marjolijn Sonnema (ministerie van LNV) namen Suzanne van der Pijll en Marcel Schuttelaar de aanwezigen mee in de versnelling van de voedseltransitie. Onder andere Gerard Scheij (Picnic) en Robert Verdam (NEMO Science Museum) lieten zien dat de voedseltransitie al volop aan de gang is.

Hier een sfeerimpressie van het S&P Nieuwjaarscafe:

Lees ook
Online supermarkt Picnic stapt over op Beter Leven Kip

Online supermarkt Picnic stapt over op Beter Leven Kip

Na grote supermarkten Albert Heijn, Jumbo, Plus, Lidl en Aldi stapt ook online supermarkt Picnic over op kip met minimaal één ster beter leven. Vanaf 1 januari 2023 voldoet alle kip van Picnic aan de eisen van dit keurmerk.

Drenthe wordt experimenteergebied voor duurzame landbouw

Drenthe wordt experimenteergebied voor duurzame landbouw

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft Drenthe aangewezen als gebied om met het verduurzamen van de landbouw te experimenteren.

Foodwatch over transparantie hoogleraren: ‘WUR komt belofte niet na’

Foodwatch over transparantie hoogleraren: ‘WUR komt belofte niet na’

Een derde van de bijzonder hoogleraren voeding van Wageningen University & Research (WUR) is nog steeds niet transparant over diens werkzaamheden buiten de universiteit. Dat constateert voedselwaakhond foodwatch een half jaar na hun eerste rapport over de kwestie.