SPA vermindert suikergehalte in frisdranken met 45%

SPA Fruit

Vanaf de lente van 2022 vernieuwt SPA de samenstelling van al hun frisdranken (bruisend en niet-bruisend). Voortaan bevatten de dranken 45 procent minder suiker en wordt er meer sap gebruikt. Ook krijgen alle frisdranken de benaming SPA Fruit.

Met de nieuwe samenstelling wil SPA consumenten tegemoet komen in hun wens gezonder te drinken. De verkoop van suikerhoudende dranken neemt af en uit het Nationale Frisse Drankenonderzoek 2021 bleek dat drie op de vijf Nederlanders let op de hoeveelheid suiker in frisse dranken. Dat is een derde meer dan voorheen.

Minder suiker en calorieën

De nieuwe frisdranken van SPA bevatten ongeveer 45 procent minder suiker in vergelijking met de vorige receptuur en minder calorieën (tussen 8 en 12 kcal per 100 ml, tegen nu nog maximaal 19 kcal per 100 ml). Om een fruitigere smaak te geven, bevatten de dranken vanaf nu meer sap. Moederbedrijf Spadel hoopt SPA met deze nieuwe samenstelling duidelijk te onderscheiden van concurrenten.

De nieuwe frisdranken van SPA verschijnen vanaf het tweede kwartaal van 2022 op de Nederlandse markt. Met het oog op deze lancering wordt ook de verpakking volledig herzien en breidt SPA het assortiment uit met verschillende nieuwe bruisende en niet-bruisende smaken.

Bron: Persbericht

Lees ook
Van suikerproducent tot suikerbietverwerker

Van suikerproducent tot suikerbietverwerker

Steeds meer voedselbedrijven weten waardevolle producten en materialen uit wat ooit hun restproducten waren te halen. Weinigen zijn hierin echter zo ver gevorderd als Royal Cosun.

RIVM start met Nationale Aanpak Productverbetering

RIVM start met Nationale Aanpak Productverbetering

Dit jaar start de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV), waarmee het RIVM verbeteringen in de samenstelling van bewerkte voedingsmiddelen wil versnellen. Het gaat hierbij om producten waar zout of suiker aan toegevoegd is of waarbij de hoeveelheid verzadigd vet te verlagen is. De overheid wil dat fabrikanten het gebruik van zout, suiker en verzadigd...

Meer omzet voor voedings- en drankensector in 2021

Meer omzet voor voedings- en drankensector in 2021

De Voedings- en drankensector groeide in 2021. Volgens recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) groeide de omzet van de voedingsindustrie afgelopen jaar met 6,9 procent en die van de drankenindustrie met 6,7 procent.