Spar rolt maaltijdservice Eet smakelijk! uit

15 oktober 2014

Spar gaat maaltijdservice ‘Eet smakelijk!’, speciaal voor ouderen, verder uitrollen. Een pilot bij 11 Spar-winkels, in april, is succesvol verlopen. Nu komen er 30 winkels bij en in januari volgt een landelijke uitrol bij Spar en enkele Attent winkels.

De pilot is volgens de retailer erg enthousiast ontvangen, zowel door de Spar-winkelondernemers als de klanten. Er wordt een breed, gevarieerd aanbod geleverd aan verse kant-en-klaarmaaltijden, inclusief zoutarme, gemalen en lactose & glutenvrije maaltijden, verschillende wisselmenu’s, salades, soepen en nagerechten.

Ouderen

“Met “Eet smakelijk!” richten we ons met name op de ouderen, die zelf niet willen of kunnen koken en wel een warme maaltijd willen eten”, meldt Spar. Er kan rekening gehouden worden met specifieke dieetwensen. Ook gemalen varianten zijn mogelijk.

Zelfredzaamheid ondersteunen

De directie van Spar Holding heeft in oktober 2013 in een intentieovereenkomst met het Ministerie van Binnenlandse Zaken afgesproken zich te 'zullen inspannen om met haar aanbod in assortiment en diensten de zelfredzaamheid van buurtbewoners te ondersteunen'. Deze maaltijdservice sluit hier naadloos bij aan, stelt Spar.

Online of bestelformulier

De maaltijden zijn online te bestellen worden via de website van de Spar-winkel of met een bestelformulier. De bestelde maaltijden zijn af te halen in de winkel, maar kunnen ook bezorgd worden.

“Alle maaltijden zijn op ambachtelijke wijze en volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum door professionele en ervaren koks bereid”, stelt Spar.

Lees ook:

Spar start thuisbezorging dieetmaaltijden (23 oktober 2013)

Bedrijven ontwikkelen voeding voor ouderen en sporters (7 december 2012)

Altijd op de hoogte blijven?