Start Expeditie Food Waste en Food Waste Community

Food waste

In Brabant starten op 9 oktober Expeditie Food Waste en Food Waste Community tijdens 'Dáááág tegen Verspilling’ bij de verspillingshub Three-Sixty in Veghel. Deze dag opent MVO Nederland haar kantoor op Three Sixty. Scholieren bezoeken De Verspillingsfabriek. Dáááág tegen Verspilling’ is een van de Dutch Agri Food Week activiteiten.

Expeditie Food Waste

In de Expeditie Food Waste gaan agri- en foodondernemers concreet op zoek naar kansen om voedselverspilling binnen hun bedrijf of hun keten aan te pakken en reststromen beter te verwaarden. In een aantal maanden zoeken zij met experts naar robuuste businesscases om verspilling te stoppen. Een derde van al het voedsel dat geproduceerd is, gaat momenteel namelijk verloren.

Op 9 oktober krijgen de ondernemers een preview van de hele expeditie. Deze eerste Expeditie eindigt in de Brabantse ‘Maand van de Verspilling’ volgend jaar maart.

Food Waste Community

De Food Waste Community gaat op 9 oktober ook live. Dit online platform is door de verspillingsexperts van de The Source Shakers (vanaf 9 oktober heet deze stichting Food Waste Xperts) en MVO Nederland opgezet. In deze community komen kennis en kennissen bij elkaar om inzichten en ervaringen te delen. De lerende community vormt een belangrijke schakel in het versneld aanpakken van de voedselverspilling.

MVO Nederland

Ook betrekt MVO Nederland op 9 oktober zijn nieuwe kantoor binnen Three-Sixty. MVO Nederland ziet dat er in Brabant veel aandacht en energie zit op het voedselverspillingsvraagstuk. Door zich ook fysiek te verbinden aan Three-Sixty kunnen ze een nog steviger vuist maken tegen voedselverspilling.

Three-Sixty

Binnen Three-Sixty werken ondernemers zoals Hutten, Milgro, Imagro en P2, de onderwijsinstellingen Wageningen UR en HAS Hogeschool en partijen als Rabobank, AgriFoodCapital en de provincie Noord-Brabant aan de transitie van voedselverspilling naar waarde.

Lees ook
Onderzoekers ontwikkelen papieren smart packaging-sensor

Onderzoekers ontwikkelen papieren smart packaging-sensor

Verpakkingen die de houdbaarheid in de gaten houden met een sensor zouden verspilling flink kunnen verminderen. Toch worden ze nog weinig gebruikt. De sensor die Britse onderzoekers ontwikkelen zou dat kunnen veranderen. Smart packaging is een van de buzzwords als het om voedselverpakkingen gaat. Een ‘slimme verpakking’ draagt niet alleen...

Nieuwe online voedselmarktplaats om voedselverspilling te voorkomen

Nieuwe online voedselmarktplaats om voedselverspilling te voorkomen

Antiverspillingsrestaurant Instock lanceert een online marktplaats tegen voedselverspilling. Via de website InstockMarket kunnen horecabedrijven voedseloverschotten en ‘minder mooie’ voedselproducten bestellen om er culinaire gerechten van te maken.

Partnerbijeenkomst Food Innovation Academy

Partnerbijeenkomst Food Innovation Academy

De partnerbijeenkomst van de Food Innovation Academy (FIA) vond op 9 mei plaats in het in aanbouw zijnde pand aan de Industrieweg waarin het ‘praktijk- en inspiratiehuis voor food’ wordt gevestigd in Vlaardingen. Ruim tachtig geïnteresseerden – die zo’n veertig ondernemingen, onderwijsinstellingen, overheidsinstanties en andere foodpartijen vertegenwoordigen...