HAS start opleiding FreshFood & Innovation

VENLO - HAS Hogeschool start in september 2014 op de locatie Venlo met de nieuwe opleiding FreshFood & Innovation. "Deze nieuwe opleiding past goed bij de ontwikkelingen die de agrofoodsector in de regio doormaakt met volop nieuwe kansen en mogelijkheden", aldus HAS Hogeschool.

FreshFood & Innovation is een praktijkgerichte opleiding waarin de studenten zich verdiepen in innovatie. "Aan versproducten uit de agrisector valt nog het nodige te verbeteren. Om dat te bereiken, leer je vanuit de consument denken. Wat willen die eindgebruikers eigenlijk? Bij Freshfood & Innovation leer je ‘terugdenken’ in de keten, schakel voor schakel. Zo kun je een product vooruithelpen."

FreshFood & Innovation in Venlo is de opleiding Food Design & Innovation die al in Den Bosch wordt aangeboden.

Open dag

HAS houdt op 22 maart open dag op de locatie Venlo. De open dag is bedoeld voor scholieren met hun ouders, familie en vrienden. De aanstaande studenten kunnen door presentaties en persoonlijke gesprekken kennismaken met de opleidingen van HAS Hogeschool op het gebied van business, food, dier en plant.

De nieuwe vestiging in Venlo draait sinds 1 september 2013 met de opleidingen Toegepaste Biologie en Bedrijfskunde en agribusiness. In september 2014 start hier de nieuwe opleiding FreshFood & Innovation.

Lees ook:

Vakblad EVMI en HAS Hogeschool presenteren op 6 mei 2014 de derde editie van de Food Top 100

Lees ook
Lezing Food Technology: Recente ontwikkelingen in milde conservering en scheidingstechnologieën

Lezing Food Technology: Recente ontwikkelingen in milde conservering en scheidingstechnologieën

13 en 14 april vindt Food Technology plaats in de Brabanthallen. EVMI belicht in de aanloop lezingen die op het evenement gegeven worden.

‘Bijdragen aan duurzame en gezonde wereld’

‘Bijdragen aan duurzame en gezonde wereld’

Als jonge productontwikkelaar hoopt Guusje van der Vleuten (22 jaar) een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Ze viel met haar Better Bites, kubusvormige vegetarische ovensnacks, al in de prijzen.

HAS Hogeschool studenten winnen Bunzl Packaton 2022 met verpakkingsconcept voor donuts

HAS Hogeschool studenten winnen Bunzl Packaton 2022 met verpakkingsconcept voor donuts

De jaarlijkse Bunzl Packaton voor de tweedejaars studenten van de opleiding Food Innovation aan de HAS Hogeschool in Den Bosch vond 23 februari plaats. Studenten Hanneke, Britt en Wendy wonnen de Bunzl Packaton met hun verpakkingsconcept ‘Look at my donut’.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren