HAS start opleiding FreshFood & Innovation

VENLO - HAS Hogeschool start in september 2014 op de locatie Venlo met de nieuwe opleiding FreshFood & Innovation. "Deze nieuwe opleiding past goed bij de ontwikkelingen die de agrofoodsector in de regio doormaakt met volop nieuwe kansen en mogelijkheden", aldus HAS Hogeschool.

FreshFood & Innovation is een praktijkgerichte opleiding waarin de studenten zich verdiepen in innovatie. "Aan versproducten uit de agrisector valt nog het nodige te verbeteren. Om dat te bereiken, leer je vanuit de consument denken. Wat willen die eindgebruikers eigenlijk? Bij Freshfood & Innovation leer je ‘terugdenken’ in de keten, schakel voor schakel. Zo kun je een product vooruithelpen."

FreshFood & Innovation in Venlo is de opleiding Food Design & Innovation die al in Den Bosch wordt aangeboden.

Open dag

HAS houdt op 22 maart open dag op de locatie Venlo. De open dag is bedoeld voor scholieren met hun ouders, familie en vrienden. De aanstaande studenten kunnen door presentaties en persoonlijke gesprekken kennismaken met de opleidingen van HAS Hogeschool op het gebied van business, food, dier en plant.

De nieuwe vestiging in Venlo draait sinds 1 september 2013 met de opleidingen Toegepaste Biologie en Bedrijfskunde en agribusiness. In september 2014 start hier de nieuwe opleiding FreshFood & Innovation.

Lees ook:

Vakblad EVMI en HAS Hogeschool presenteren op 6 mei 2014 de derde editie van de Food Top 100

Lees ook
Keuzeproces duurzame voedselverpakkingen in kaart gebracht

Keuzeproces duurzame voedselverpakkingen in kaart gebracht

In het samenwerkingsproject ‘Goed Verpakt’ gaat een groep van kennisinstituten en bedrijven gedurende twee jaar het keuzeproces onderzoeken waar bedrijven doorheen gaan als ze overstappen naar duurzame product-verpakkingsopties.

Samenwerking HAS Hogeschool en Meattech voor vernieuwde cursus Vleestechnologie

Samenwerking HAS Hogeschool en Meattech voor vernieuwde cursus Vleestechnologie

HAS Hogeschool start op 31 augustus 2021 in samenwerking met technologisch platform Meattech de vernieuwde cursus Vleestechnologie. Deze cursus combineert theorie en praktijk en wil technologische verdieping op het gebied van vlees én alternatieve eiwitten bieden. Een bijzonder onderdeel van de vernieuwde cursus is de Meattech Challenge.

Brood op basis van zilte micro-algen

Brood op basis van zilte micro-algen

Algae-Holland ontwikkelde samen met de afdeling Levensmiddelentechnologie van de HAS-Den Bosch het nieuwe Algrain concept. Gezond donker meergranenbrood op basis van zilte micro-algen. Het bedrijf wil dit concept nu bij bakkers en consumenten introduceren. Algrain levert een gezond donker meergranenbrood op basis van zilte micro-algen. Deze basis geeft...

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren