Statistische kwaliteitscontrole in de voedingsindustrie

kwalietitscontrole

De kwaliteit van producten wordt beoordeeld door de consument. Het productieproces heeft invloed op de uiteindelijke kwaliteit. Producenten willen de productkwaliteit zo constant mogelijk houden en voldoen aan de verwachtingen van de klant. Daarbij moeten de processen ook nog voldoen aan de wet- en regelgeving. Hoe kunnen producenten ervoor zorgen dat het product een optimale en constante kwaliteit heeft?

Statistische kwaliteitscontrole

Kwaliteitssystemen maken het mogelijk om processen te optimaliseren, materiaalverlies te beperken en te voldoen aan de wettelijke bepalingen. Door inzet van deze systemen en de kwaliteit meetbaar te maken kan de producent aan verwachtingen van de klanten voldoen.

De statistieken kunnen helpen om een e-teken registratie te borgen en het productieproces te monitoren. Statistische kwaliteitscontrole (SQC) geven inzicht, waarbij ook het afvulproces traceerbaar en gedocumenteerd wordt om onder- en overvulling te voorkomen.

Software oplossingen op maat

De statistische kwaliteitscontrolesystemen van METTLER TOLEDO, zowel standalone als geïntegreerd verkrijgbaar, leveren de statistische informatie voor een betere documentatie en controle van de rentabiliteit van het afvulproces. De beschikbare producten voor kwaliteitscontroleprocessen koppelen gebruiksvriendelijkheid aan kwaliteitsbeheer en uitgebreide analysefunctionaliteit.

FreeWeigh.NET

FreeWeigh.NET is een computergestuurde softwareoplossing waarmee het productieproces aangestuurd en afgesteld kan worden. Dankzij het modulaire licentiemodel kan het systeem elke toepassing aanpassen.

Freeweigh.Net analyseert de weegdata voortdurend, controleert belangrijke productieparameters en helpt bij het voldoen aan specifieke reguleringen inzake computergestuurde systeemvalidatie, zoals de verwerking van elektronische records en handtekeningen.

Wil je meer informatie? Download hier de brochure.

Lees ook
Optimisme Duitse vleessector bij aanvang IFFA 2022

Optimisme Duitse vleessector bij aanvang IFFA 2022

In Frankfurt startte 14 mei IFFA, de internationale vakbeurs voor de vleesindustrie. Tot en met 19 mei staat Messe Frankfurt in het teken van de laatste innovaties op het gebied van vlees en alternatieve eiwitten. De Duitse vleessector is bij aanvang van de beurs positief gestemd.

Een nieuw recept voor de voedingssector

Een nieuw recept voor de voedingssector

We zitten niet alleen in een energietransitie, maar ook in een voedseltransitie. En dat is geen toeval: beide zijn onlosmakelijk met de verandering in ons klimaatbewustzijn verbonden. In hun boek The Future of Food – Een nieuw recept voor de voedingssector houden auteurs Jorg Snoeck en Stefan Van Rompaey de belangrijkste ontwikkelingen die plaats (zullen)...

Meer omzet voor voedings- en drankensector in 2021

Meer omzet voor voedings- en drankensector in 2021

De Voedings- en drankensector groeide in 2021. Volgens recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) groeide de omzet van de voedingsindustrie afgelopen jaar met 6,9 procent en die van de drankenindustrie met 6,7 procent.