Statistische kwaliteitscontrole in de voedingsindustrie

kwalietitscontrole

De kwaliteit van producten wordt beoordeeld door de consument. Het productieproces heeft invloed op de uiteindelijke kwaliteit. Producenten willen de productkwaliteit zo constant mogelijk houden en voldoen aan de verwachtingen van de klant. Daarbij moeten de processen ook nog voldoen aan de wet- en regelgeving. Hoe kunnen producenten ervoor zorgen dat het product een optimale en constante kwaliteit heeft?

Statistische kwaliteitscontrole

Kwaliteitssystemen maken het mogelijk om processen te optimaliseren, materiaalverlies te beperken en te voldoen aan de wettelijke bepalingen. Door inzet van deze systemen en de kwaliteit meetbaar te maken kan de producent aan verwachtingen van de klanten voldoen.

De statistieken kunnen helpen om een e-teken registratie te borgen en het productieproces te monitoren. Statistische kwaliteitscontrole (SQC) geven inzicht, waarbij ook het afvulproces traceerbaar en gedocumenteerd wordt om onder- en overvulling te voorkomen.

Software oplossingen op maat

De statistische kwaliteitscontrolesystemen van METTLER TOLEDO, zowel standalone als geïntegreerd verkrijgbaar, leveren de statistische informatie voor een betere documentatie en controle van de rentabiliteit van het afvulproces. De beschikbare producten voor kwaliteitscontroleprocessen koppelen gebruiksvriendelijkheid aan kwaliteitsbeheer en uitgebreide analysefunctionaliteit.

FreeWeigh.NET

FreeWeigh.NET is een computergestuurde softwareoplossing waarmee het productieproces aangestuurd en afgesteld kan worden. Dankzij het modulaire licentiemodel kan het systeem elke toepassing aanpassen.

Freeweigh.Net analyseert de weegdata voortdurend, controleert belangrijke productieparameters en helpt bij het voldoen aan specifieke reguleringen inzake computergestuurde systeemvalidatie, zoals de verwerking van elektronische records en handtekeningen.

Wil je meer informatie? Download hier de brochure.

Lees ook
Hygiënecontrole bij hergebruik kratten onder de maat

Hygiënecontrole bij hergebruik kratten onder de maat

Meer dan de helft van de bedrijven doet geen hygiënecontrole na het reinigen van voedsel- en warenkratten. Dat blijkt uit een enquête van Uw Business Online onder verschillende bedrijven in de foodbranche. Het gevaar van kruisbesmetting ligt op de loer. Uw Business Online voerde het onderzoek uit in opdracht van Clean Machine. Hygiëne is vanzelfsprekend...

Eurofins biedt breed palet authenticiteitsanalyses

Eurofins biedt breed palet authenticiteitsanalyses

Honing of agavesiroop waaraan suiker of andere ongedeclareerde additieven worden toegevoegd. Tomaten die uit een ander land komen dan op de verpakking staat vermeld. Of fruitsappen die zijn aangelengd met water en suiker. De authenticiteit van voedingsmiddelen staat vanwege dergelijke praktijken regelmatig ter discussie. Eurofins Food, Feed & Water...

Samenwerking SyncForce en PS in foodservice

Samenwerking SyncForce en PS in foodservice

Softwareleverancier SyncForce sluit een strategische partnerovereenkomst met PS in foodservice, een centrale databank met productinformatie. Door deze samenwerking kunnen voedselfabrikanten, die zijn aangesloten bij PS in foodservice, hun productdata eenvoudig en vooraf gevalideerd delen met GS1. SyncForce Voedselfabrikanten hebben te maken met verschillende...