Statistische kwaliteitscontrole in de voedingsindustrie

kwalietitscontrole

De kwaliteit van producten wordt beoordeeld door de consument. Het productieproces heeft invloed op de uiteindelijke kwaliteit. Producenten willen de productkwaliteit zo constant mogelijk houden en voldoen aan de verwachtingen van de klant. Daarbij moeten de processen ook nog voldoen aan de wet- en regelgeving. Hoe kunnen producenten ervoor zorgen dat het product een optimale en constante kwaliteit heeft?

Statistische kwaliteitscontrole

Kwaliteitssystemen maken het mogelijk om processen te optimaliseren, materiaalverlies te beperken en te voldoen aan de wettelijke bepalingen. Door inzet van deze systemen en de kwaliteit meetbaar te maken kan de producent aan verwachtingen van de klanten voldoen.

De statistieken kunnen helpen om een e-teken registratie te borgen en het productieproces te monitoren. Statistische kwaliteitscontrole (SQC) geven inzicht, waarbij ook het afvulproces traceerbaar en gedocumenteerd wordt om onder- en overvulling te voorkomen.

Software oplossingen op maat

De statistische kwaliteitscontrolesystemen van METTLER TOLEDO, zowel standalone als geïntegreerd verkrijgbaar, leveren de statistische informatie voor een betere documentatie en controle van de rentabiliteit van het afvulproces. De beschikbare producten voor kwaliteitscontroleprocessen koppelen gebruiksvriendelijkheid aan kwaliteitsbeheer en uitgebreide analysefunctionaliteit.

FreeWeigh.NET

FreeWeigh.NET is een computergestuurde softwareoplossing waarmee het productieproces aangestuurd en afgesteld kan worden. Dankzij het modulaire licentiemodel kan het systeem elke toepassing aanpassen.

Freeweigh.Net analyseert de weegdata voortdurend, controleert belangrijke productieparameters en helpt bij het voldoen aan specifieke reguleringen inzake computergestuurde systeemvalidatie, zoals de verwerking van elektronische records en handtekeningen.

Wil je meer informatie? Download hier de brochure.

Lees ook
TOP stelt FoodLab gratis beschikbaar

TOP stelt FoodLab gratis beschikbaar

TOP BV in Wageningen heeft haar nieuwe FoodLab volledig ingericht en stelt de faciliteit nu beschikbaar voor derden. Klanten van TOP kunnen gratis gebruik maken van de ruimte en alle aanwezige machines en faciliteiten voor de voedingsindustrie van morgen. In het TOP FoodLab is alles aanwezig om op kleine schaal proefproducties uit te voeren voor een...

Jumbo haalt gebakken lekkerbek en gebakken kibbeling uit de schappen

Jumbo haalt gebakken lekkerbek en gebakken kibbeling uit de schappen

Jumbo laat een veiligheidswaarschuwing uitgaan voor de producten gebakken lekkerbek en gebakken kibbeling. In de vis zit de listeria bacterie. Dit kwam naar voren in een kwaliteitscontrole. Consumptie kan een gevaar vormen voor de gezondheid, met name bij zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Jumbo lekkerbek en kibbeling...

'Veel meer mogelijk met plantaardig dan alleen vleesvervangers’

'Veel meer mogelijk met plantaardig dan alleen vleesvervangers’

Wees creatief met plantaardig, zegt food-designer Katja Gruijters in Retail Detail. Er is meer mogelijk dan plantaardige vleesvervangers, al lijken die commercieel het meest interessant. Volgens Gruijters laat de voedingsindustrie kansen liggen. Vleesvervangers zijn vooral in trek bij ouderen, die nog uit het “aardappelen-vlees-groente-tijdperk” stammen....