STEC-bacterie aangetroffen in rundvleesproducten

EVMI_Spar mager rundergehakt

Verschillende supermarkten halen rundvleesproducten uit de schappen. Het gaat vooral om rundergehakt. Dit gebeurt vanwege de mogelijke aanwezigheid van de STEC-bacterie in het gehakt. Bij Supermarkt Emté is bacterie uit meerdere rundvleesproducten aangetroffen. Alle supermarkten hebben via de NVWA een waarschuwing uit laten gaan.

STEC is de afkorting van shigatoxineproducerende E.coli. Deze bacterie kan een ernstige besmettelijke ontsteking van de darmen veroorzaken. De supermarkten adviseren hun klanten daarom om dit product niet te consumeren maar terug te brengen naar de winkel.

Spar mager rundergehakt.

Bij Spar gaat het om de volgende verpakkingen mager rundergehakt.

  • Spar mager rundergehakt 320 gram
    • Artikelnummer: 2264641
    • EAN CE: 2309967000000
    T.H.T datum: 30 april, 1 mei en 2 mei 2018 waarvan de TC code eindigt op L2302284
  • Spar mager rundergehakt 520 gram
    • Artikelnummer: 2264668
    • EAN CE: 2309961000000
    T.H.T datum: 30 april, 1 mei en 2 mei 2018 waarvan de TC code eindigt op L2302284

Klanten kunnen contact opnemen met Spar via het servicebureau.

EVMI_Coop-mager-rundergehakt-300x225 © Coop

Coop mager rundergehakt

Coop haalt de Coop mager rundergehakt-producten uit de winkels:

  • Coop mager rundergehakt 300 gram
    • Streepjescode 8713526800307
    • THT 29-04 / 30-04 / 01-05
    Tc code eindigend op: L2302284.
  • Coop mager rundergehakt 500 gram
    • Streepjescode 8713526800376
    • THT 29-04 / 30-04 / 01-05
    Tc code eindigend op: L2302284

De Coop-klanten die vragen over deze kwestie hebben kunnen contact opnemen met de consumentenservice via telefoonnummer 085-4873420 (bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 09:00 uur tot 18:00 uur).

Emté rundvleesproducten

Bij verschillende Emté supermarkten is de bacterie in een aantal rundvleesproducten terecht gekomen. Het gaat om de volgende producten:

  • Rundvleesproducten: Beefreepjes, Beefreepjes Argentina, Bieflappen, Biefstuk, Kogelbiefstuk, Rosbief, Rosbief à la minute, Runderbraadrollade, Runderpoulet, Magere runderlappen 500 gram, Magere runderlappen 1 kilo, Runderschnitzel, Rundersteak Argentina, Rundersteak French Garden, Rundersteak Japans, Rundersteak Peper, Rundersteak Piri Piri, Rundersteak Provencaals, Rundersteak Smokey BBQ, Soeppakket,
  • Gemalen rundvlees producten: Duitse biefstuk, Gehakt half-om-half 500 gram, Gehakt half-om-half 1 kilo, Gekruid gehakt 500 gram, Gekruid gehakt 1 kilo, Rundersaucijzen, Rundergehakt 500 gram, Rundergehakt 1 kilo, Saucijzen 500 gram, Saucijzen 1 kilo, Stroganoffgehakt, Tartaar, Tartaartjes, Verse worst 500 gram, Verse worst 1 kilo.
  • Verkocht in de winkels in Arnemuiden, Bathmen, Emmen, Gilze, ’s Gravenpolder, Harmelen, Hasselt, Hulst, Kapelle, Koudekerke, Middelburg (Magistraat), Oss (Kardinaal de Jongstraat), Oudenbosch, Oudewater, Putte, Tilburg (Wagnerplein), Veen en Vlissingen.
  • Gekocht van donderdag 5 april t/m zaterdag 28 april 2018.
  • Met een THT van 7 april t/m 2 mei 2018

MCD Supermarkt en Boon's markt

MCD Supermarkten en Boon's markt halen het magere rundergehakt uit de schappen. Het gaat om de volgende producten:

  • 300 gram mager rundergehakt
    • Streepjescode 8713526800307
    • THT 29-04 / 30-04 / 01-05 / 02-05
    Tc code eindigend op: L2302284
  • 500 gram mager rundergehakt
    • Streepjescode 8713526800376
    • THT 29-04 / 30-04 / 01-05 / 02-05
    Tc code eindigend op: L2302284

Klanten die vragen over deze terughaalactie hebben kunnen contact opnemen met de klantenservice via 0184- 481063.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Worstenmerk Brandt & Levie start sharefunding voor meer duurzame worst

Worstenmerk Brandt & Levie start sharefunding voor meer duurzame worst

Het Amsterdamse biologische worstenmerk Brandt & Levie start een sharefunding campagne om haar internationale- en vegan groeiambities waar te maken. Het merk heeft als doel om ervoor te zorgen dat in 2028 de helft van de worst die in Noordwest-Europese huishoudens wordt gegeten verantwoord is.

Debat over eiwitbalans in COV Meat Café

Debat over eiwitbalans in COV Meat Café

Tijdens het jaarlijkse COV Meat Café op 3 november spraken vijftig genodigden uit agri en food over de ideale eiwitbalans. De debatteerden over vragen als: Wie is waarvoor verantwoordelijk? Welke rol speelt de prijs bij de consument? Kun je vlees en vervangers wel met elkaar vergelijken?

Nederlandse consument blijft vlees eten

Nederlandse consument blijft vlees eten

In 2021 verbruikte de Nederlandse bevolking 76,1 kg vlees. Een kleine stijging ten opzichte van 2020. Dat blijkt uit onderzoek naar het Nederlandse vleesverbruik van Wageningen Economic Resource in opdracht van Wakker Dier.