‘Stop met groenten en fruit tegen dumpprijzen’

11 februari 2015

Groente- en fruitland Nederland gooit zijn eigen glazen in door versproducten tegen dumpprijzen te verkopen. Het moet ánders, zegt Henri Michiels van Smood in een interview met vakblad EVMI.

Groenten en fruit zijn volgens hem een onderschatte bron van essentiële voedingsstoffen. Smood uit Horst aan de Maas extrudeert en coat groenten- en fruitstromen voor nutraceuticals.

Langer houdbaar

Met Smood-technologie worden groenten en fruit langer houdbaar gemaakt, terwijl vitaminen en andere gezonde bestanddelen in het product behouden blijven.

De groenten en fruit voor Smood komen onder meer van tuinders uit de regio, vertelt Michiels, die in januari terugtrad bij Dinnissen om zich volledig op Smood te richten.

Meedraaien op lijn

Michiels stelt dat fabrikanten van voedingsmiddelen mee moeten met de gezondheidstrend. Smood is een eigen product maar kan ook als ingrediënt dienen voor bijvoorbeeld brood en banket. Fabrikanten kunnen eigen producten, aangevuld met Smood-technologie, testen op de productielijn van Smood (foto).

Lees in het volledige artikel in het februarinummer van EVMI meer over de Smood-technologie en hoe groenten en fruit volgens Michiels weggehaald moeten worden uit de commoditysfeer.

Neem een abonnement

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?