Stress op de werkvloer door tekort aan technici

EVMI_ROVC Barometer_tekort aan technici

Bij veel technische bedrijven is er sprake van drukte en stress op de werkvloer door kwantitatieve (37 procent) en kwalitatieve (31 procent) tekorten aan technici. Hierdoor staat ook de kwaliteit van werk onder druk. Daarnaast leiden de personeelstekorten tot een stagnerende groei van de organisatie. Dit blijkt uit de ROVC TechBarometer.

“We moeten het effect van stress op de werkvloer niet onderschatten”, zegt John Huizing, directeur bij ROVC. “Wanneer medewerkers stress ervaren, melden zij zich bijvoorbeeld sneller ziek omdat zij het werk mentaal niet meer aan kunnen. Ook leidt stress vaak tot lichamelijke klachten. Medewerkers met stress functioneren minder goed en zijn prikkelbaar, waardoor het aantal conflicten op de werkvloer toeneemt. De werksfeer verslechtert en de kwaliteit loopt terug. Dit zal uiteindelijk leiden tot verminderde productie en productkwaliteit en daardoor een strenger beleid vanuit het management. Zo komt een organisatie terecht in een neerwaartse spiraal. Want wanneer het management dichter op de huid van de technicus gaat zitten, ervaart hij weer meer stress.”

ROVC TechBarometer

De ROVC TechBarometer is een onderzoek dat werd uitgevoerd door ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland. Het rapport geeft inzicht in de relevante trends voor de techniekVoor dit onderzoek gaven 969 respondenten uit de technische branche antwoord op vragen over markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek.

Tekort aan technici

Er is een dringend tekort aan technici. Hierbij gaat het met name om technici met mbo-3 en mbo-4 niveau, respectievelijk 24 en 46 procent. De technische branche verwacht de komende vijf jaar op het gebied van ervaringsniveau het grootste tekort aan technisch geschoolde mediors (47 procent). Deze groep bestaat uit technici met ongeveer twee tot vijf jaar werkervaring.

Honkvast

Uit het rapport blijkt ook dat het technisch personeel in Nederland trouw is. Ze geven geeft niet zomaar hun baan op. Vaak blijven zij langere tijd bij de organisatie: 45 procent van de technici werkt 11-20 jaar binnen dezelfde organisatie. Functiewissels komen niet veel voor. 15 procent wisselt nooit van functie, 73 procent soms en slechts 10 procent regelmatig.

Lees ook
Ondernemersacademie Food van start

Ondernemersacademie Food van start

Een slager moet tegenwoordig veel meer zijn dan alleen maar slager. Naast een ambachtelijk vakspecialist, is een slager ook innovator, marketeer, financieel planner, organisator en manager. Daarom is de Ondernemersacademie Food opgericht. Deze nieuwe opleiding combineert hbo-kennis met mbo-kunde. Foodondernemer 2.0 De Ondernemersacademie wil de foodspeciaalzaak...

TOP ondersteunt procesontwikkeling in de foodsector

TOP ondersteunt procesontwikkeling in de foodsector

Het grote tekort aan hoog opgeleid technisch personeel raakt ook het mkb in de levensmiddelensector. TOP bv uit Wageningen geeft daarom de dienstverlening in procesontwikkeling meer aandacht. Ontwikkeling en realisering van bijvoorbeeld nieuwe proceslijnen wordt zo beter bereikbaar voor het mkb. Het grote tekort aan hoog opgeleid personeel heeft een...

ROVC opent nieuwe vestiging in het hart van Nederlandse industrie: Rotterdam

ROVC opent nieuwe vestiging in het hart van Nederlandse industrie: Rotterdam

ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, opent 1 januari een nieuwe vestiging in Rotterdam, het hart van de industrie en installatiebranche van Nederland. Naast de haven en de Maasvlakte zijn er veel industriële organisaties gevestigd. De vraag naar technisch personeel is groot in de regio. Daar komt ook de behoefte naar...