Stress op de werkvloer door tekort aan technici

EVMI_ROVC Barometer_tekort aan technici

Bij veel technische bedrijven is er sprake van drukte en stress op de werkvloer door kwantitatieve (37 procent) en kwalitatieve (31 procent) tekorten aan technici. Hierdoor staat ook de kwaliteit van werk onder druk. Daarnaast leiden de personeelstekorten tot een stagnerende groei van de organisatie. Dit blijkt uit de ROVC TechBarometer.

“We moeten het effect van stress op de werkvloer niet onderschatten”, zegt John Huizing, directeur bij ROVC. “Wanneer medewerkers stress ervaren, melden zij zich bijvoorbeeld sneller ziek omdat zij het werk mentaal niet meer aan kunnen. Ook leidt stress vaak tot lichamelijke klachten. Medewerkers met stress functioneren minder goed en zijn prikkelbaar, waardoor het aantal conflicten op de werkvloer toeneemt. De werksfeer verslechtert en de kwaliteit loopt terug. Dit zal uiteindelijk leiden tot verminderde productie en productkwaliteit en daardoor een strenger beleid vanuit het management. Zo komt een organisatie terecht in een neerwaartse spiraal. Want wanneer het management dichter op de huid van de technicus gaat zitten, ervaart hij weer meer stress.”

ROVC TechBarometer

De ROVC TechBarometer is een onderzoek dat werd uitgevoerd door ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland. Het rapport geeft inzicht in de relevante trends voor de techniekVoor dit onderzoek gaven 969 respondenten uit de technische branche antwoord op vragen over markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek.

Tekort aan technici

Er is een dringend tekort aan technici. Hierbij gaat het met name om technici met mbo-3 en mbo-4 niveau, respectievelijk 24 en 46 procent. De technische branche verwacht de komende vijf jaar op het gebied van ervaringsniveau het grootste tekort aan technisch geschoolde mediors (47 procent). Deze groep bestaat uit technici met ongeveer twee tot vijf jaar werkervaring.

Honkvast

Uit het rapport blijkt ook dat het technisch personeel in Nederland trouw is. Ze geven geeft niet zomaar hun baan op. Vaak blijven zij langere tijd bij de organisatie: 45 procent van de technici werkt 11-20 jaar binnen dezelfde organisatie. Functiewissels komen niet veel voor. 15 procent wisselt nooit van functie, 73 procent soms en slechts 10 procent regelmatig.

Lees ook
SVO nummer 1 opleider op vakgebied Voeding en vers

SVO nummer 1 opleider op vakgebied Voeding en vers

SVO vakopleiding food, mbo-opleider in de foodbranche, is dit jaar – net zoals vorig jaar – de beste mbo-opleider binnen het vakgebied Voeding en vers. Ook met haar fastservice-opleidingen behoudt SVO de derde plaats binnen het vakgebied Horeca. De opleidingen van SVO krijgen het kwaliteitszegel Topopleiding 2018, dit betekent dat de opleidingen van...

Dreigend tekort technici voedingsindustrie door slechte aansluiting onderwijs

Dreigend tekort technici voedingsindustrie door slechte aansluiting onderwijs

In de technieksector staan veel vacatures open. Hierdoor zouden afgestudeerden gegarandeerd een baan moeten vinden. Maar 39 procent van de bedrijven in de voedingsindustrie verwacht de komende vijf jaar zowel een kwalitatief als kwantitatief tekort. Dit blijkt uit de tweede editie ROVC TechBarometer. ROVC TechBarometer Het ROVC, partner in trainingen...

‘Tekort aan technici leidt tot werkstress’

‘Tekort aan technici leidt tot werkstress’

Het kwantitatieve tekort aan technici zorgt voor stress op de werkvloer. Dat vindt 77 procent van de technici die zijn ondervraagd voor de TechBarometer van ROVC. Ander direct gevolg van het tekort is volgens 10 procent een lagere kwaliteit van het werk 63 procent van de respondenten heeft de afgelopen vijf jaar daadwerkelijk een tekort aan technici...