Struik sluit fabriek en doekt Belgische tak op

struik

Soepen- en sauzenproducent Struik is van plan zijn vestiging in het Belgische Schoten te sluiten. Dit meldde moederbedrijf Struik Foods Europe afgelopen donderdag. Door de sluiting zullen 78 banen verdwijnen.

De fabriek die gesloten dreigt te worden is van de dochteronderneming Chillfis, welke als onderdeel van Struik Foods Europe verse maaltijden produceert voor onder andere Lidl en Albert Heijn. De productie hiervan is niet rendabel genoeg, mede door de competitieve markt van verse maaltijden en de lage prijzen waarvoor de maaltijden in de supermarkt worden aangeboden. Struik Foods Europe is van plan alle activiteiten op het gebied van verse maaltijden te staken.

Negatieve cijfers

Het gaat al meerdere jaren slecht met Struik. De omzet was in 2016 met 11% gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Ook werd een schuld van €10,5 miljoen beschreven, die de laatste jaren alleen maar is toegenomen.

Ondanks verschillende pogingen om het bedrijf er weer bovenop te helpen, zoals een investering van €20 miljoen van de familie Van Drie in 2016, is het Struik Foods Europe niet gelukt uit de negatieve cijfers te komen. In 2017 werden al de operationele processen in de naastgelegen Struik-fabriek in Schoten beëindigd, en de aankomende sluiting van de Chillfis fabriek zou het einde betekenen van Struik Foods Belgium.

Familiebedrijf

De onderneming Struik Foods Europe is een Nederlands familiebedrijf dat sinds 1950 soepen, sauzen en verse maaltijden produceert. Ze leveren hun producten aan retailers en consumenten in meerdere Europese landen.

Lees ook
CEO Eric Schut stilletjes vertrokken bij Struik Foods

CEO Eric Schut stilletjes vertrokken bij Struik Foods

Struik Foods Europe beleeft moeilijke tijden en blijkt ook nog eens zonder leiderschap te zitten. De voormalig CEO Eric Schut is sinds 1 oktober 2018 formeel niet meer in dienst bij Struik, zo bevestigt het bedrijf aan EVMI. Eric Schut werkte jarenlang als managing director bij Frieslandcampina voordat hij in februari 2017 werd aangesteld als...

Arla schrapt 140 banen in nieuwe bezuinigingsronde

Arla schrapt 140 banen in nieuwe bezuinigingsronde

Als deel van een driejarig herstructurerings- en bezuinigingsprogramma schrapt Arla 140 banen. Voor eind 2020 wil het Zweeds-Deense zuivelbedrijf 400 miljoen euro aan bezuinigingen doorvoeren. Bezuinigingen Arla Eerder dit jaar voerde Arla al veranderingen door binnen verschillende support-afdelingen, zoals financiën, IT, legal, HR en Corporate...

Struik introduceert soep in fles

Struik introduceert soep in fles

Struik introduceert nieuwe soepen in een glazen fles. De soepen zijn bedoeld om zowel warm als koud te eten. De soep sluit goed aan bij de wens van de hedendaagse bewuste consument die op een eenvoudige manier een grote hoeveelheid groenten binnen wil krijgen, stelt Struik. "De soep is 100 procent vegetarisch, bevat minimaal 50 procent groenten én er...