Subsidie voor projecten eiwitten en flexibel verpakken
Tapas, De Groene Eiwitversneller en FreeForm zijn drie van de in totaal dertien projecten die samen 10,5 miljoen euro subsidie ontvangen voor slimme en duurzame innovaties in Oost-Nederland. De bedrijven zelf investeren 16 miljoen euro.
De 10,5 miljoen euro wordt opgebracht door de EU, het Rijk en de provincies Gelderland en Overijssel. Dit gebeurt vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Dat meldt de provincie Gelderland.
Tapas richt zich op het ontwikkelen van technische oplossingen voor het produceren van innovatieve ingrediënten en producten met een hoog eiwitgehalte, van zowel plantaardige als dierlijke oorsprong.
De Groene Eiwitversneller is een testfaciliteit voor het ontwikkelen van onder meer een nieuwe generatie duurzame eiwitproducten.
In FreeForm ontwikkelt een consortium flexibiliteit in het verpakken van verse voedingsmiddelen. Dit om product en verpakking beter op elkaar te laten aansluiten.
Lees ook:
Project suikerbietenpulp Cosun krijgt subsidie (24 juni 2015)
Meer over
Lees ook
Eiwitvezels uit soja
Ojah BV, Nederlandse producent van plantaardige eiwitten, lanceert Plenti ProFiberTM. Voedselfabrikanten kunnen deze eiwitvezels gebruiken bij de ontwikkeling en productie van (deels) plantaardige alternatieven voor dierlijke producten.
Vierde editie Nationale Week Zonder Vlees
De vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees vindt plaats van 8 tot en met 14 maart 2021. Het doel van deze week is om consumenten kennis te laten maken met vegetarisch eten.
Plantaardig collectief koopt NoMeat
Voedingsmerken-collectief LIVEKINDLY Collective breidt zijn portfolio uit met vleesvervanger-merk No Meat.