Subsidie voor projecten eiwitten en flexibel verpakken

evmi-EFRO

Tapas, De Groene Eiwitversneller en FreeForm zijn drie van de in totaal dertien projecten die samen 10,5 miljoen euro subsidie ontvangen voor slimme en duurzame innovaties in Oost-Nederland. De bedrijven zelf investeren 16 miljoen euro.

De 10,5 miljoen euro wordt opgebracht door de EU, het Rijk en de provincies Gelderland en Overijssel. Dit gebeurt vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Dat meldt de provincie Gelderland.

Tapas richt zich op het ontwikkelen van technische oplossingen voor het produceren van innovatieve ingrediënten en producten met een hoog eiwitgehalte, van zowel plantaardige als dierlijke oorsprong.

De Groene Eiwitversneller is een testfaciliteit voor het ontwikkelen van onder meer een nieuwe generatie duurzame eiwitproducten.

In FreeForm ontwikkelt een consortium flexibiliteit in het verpakken van verse voedingsmiddelen. Dit om product en verpakking beter op elkaar te laten aansluiten.

Bekijk alle projecten

Lees ook:

Project suikerbietenpulp Cosun krijgt subsidie (24 juni 2015)

Lees ook
Upfield merken krijgen CO2-informatie op het etiket

Upfield merken krijgen CO2-informatie op het etiket

Verschillende merken van Upfield, zoals Flora, Becel en ProActiv krijgen eind 2021 informatie over de CO2-voetafdruk op het etiket. Het bedrijf denkt dat meer consumenten voor hun producten kiezen als ze meer informatie tot hun beschikking hebben. Upfield roept branchegenoten op om het initiatief te volgen.

Onderzoekers VS maken metaal antibacterieel

Onderzoekers VS maken metaal antibacterieel

Onderzoekers van Purdue University ontwikkelden een methode om metalen oppervlakten te behandelen met antibacteriële peptiden. De techniek kan gebruikt worden om besmettingen in voedselverwerkingsfabrieken te voorkomen.

Webinar over vlees- en visvervangers op basis van algen en zeewier

Webinar over vlees- en visvervangers op basis van algen en zeewier

De populariteit van plantaardige vlees- en visvervangers neemt toe. Daarom organiseert de European Algae Biomass Association (EABA) een serie webinars waar verschillende producenten van vlees- en visvervangers op basis van zeewier en algen aan het woord komen.