Subsidie voor projecten eiwitten en flexibel verpakken

evmi-EFRO

Tapas, De Groene Eiwitversneller en FreeForm zijn drie van de in totaal dertien projecten die samen 10,5 miljoen euro subsidie ontvangen voor slimme en duurzame innovaties in Oost-Nederland. De bedrijven zelf investeren 16 miljoen euro.

De 10,5 miljoen euro wordt opgebracht door de EU, het Rijk en de provincies Gelderland en Overijssel. Dit gebeurt vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Dat meldt de provincie Gelderland.

Tapas richt zich op het ontwikkelen van technische oplossingen voor het produceren van innovatieve ingrediënten en producten met een hoog eiwitgehalte, van zowel plantaardige als dierlijke oorsprong.

De Groene Eiwitversneller is een testfaciliteit voor het ontwikkelen van onder meer een nieuwe generatie duurzame eiwitproducten.

In FreeForm ontwikkelt een consortium flexibiliteit in het verpakken van verse voedingsmiddelen. Dit om product en verpakking beter op elkaar te laten aansluiten.

Bekijk alle projecten

Lees ook:

Project suikerbietenpulp Cosun krijgt subsidie (24 juni 2015)

Lees ook
Champignonkweker introduceert 'vleesvervanger' van 100% oesterzwam

Champignonkweker introduceert 'vleesvervanger' van 100% oesterzwam

Voor wie de sterk bewerkte vleesvervangers beu is, komt Banken Champignons met een eigen ‘vleesvervanger’. Met een speciaal bereidingsproces kan de paddenstoelenhandelaar oesterzwammen veranderen in een product dat de textuur van het populaire ‘pulled meat’ benadert. Volgens Banken is hun ‘pulled mushroom’ een antwoord...

Gold & Green wint Horecava Innovation Award 2020

Gold & Green wint Horecava Innovation Award 2020

Gold & Green heeft de Horecava Innovation Award 2020 gewonnen met het product Pulled Oats, een alternatief voor vlees. Winnaar van de Duurzaamheid Award Karel de Vos is Karma Shoarma van het gelijknamige bedrijf uit Haarlem. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de opening van de Horecava.

Van Loon Group introduceert The Blue Butcher op de Horecava

Van Loon Group introduceert The Blue Butcher op de Horecava

Op de Horecava presenteert Van Loon Group The Blue Butcher, een assortiment van vleesvervangers. Met dit nieuwe label wil het bedrijf inspringen op de toenemende vraag vanuit de markt naar alternatieven voor vlees. In totaal zijn er zes productvarianten waarvan een selectie te zien is bij de ENKCO-stand.