Subsidie voor projecten eiwitten en flexibel verpakken

evmi-EFRO

Tapas, De Groene Eiwitversneller en FreeForm zijn drie van de in totaal dertien projecten die samen 10,5 miljoen euro subsidie ontvangen voor slimme en duurzame innovaties in Oost-Nederland. De bedrijven zelf investeren 16 miljoen euro.

De 10,5 miljoen euro wordt opgebracht door de EU, het Rijk en de provincies Gelderland en Overijssel. Dit gebeurt vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Dat meldt de provincie Gelderland.

Tapas richt zich op het ontwikkelen van technische oplossingen voor het produceren van innovatieve ingrediënten en producten met een hoog eiwitgehalte, van zowel plantaardige als dierlijke oorsprong.

De Groene Eiwitversneller is een testfaciliteit voor het ontwikkelen van onder meer een nieuwe generatie duurzame eiwitproducten.

In FreeForm ontwikkelt een consortium flexibiliteit in het verpakken van verse voedingsmiddelen. Dit om product en verpakking beter op elkaar te laten aansluiten.

Bekijk alle projecten

Lees ook:

Project suikerbietenpulp Cosun krijgt subsidie (24 juni 2015)

Lees ook
Nieuw Nederlands bedrijf richt zich op plantaardige vis

Nieuw Nederlands bedrijf richt zich op plantaardige vis

Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken in de supermarkt: de schappen met vleesvervangers. Na vlees, moet vis er ook aan geloven. Het nieuwe bedrijf Novish gaat plantaardige visvervangers produceren voor retail en foodservice.

Fabrikanten voorzien tekort aan grondstoffen voor vleesvervangers

Fabrikanten voorzien tekort aan grondstoffen voor vleesvervangers

De markt voor vleesvervangers groeit razendsnel; zo snel dat er een tekort dreigt aan de plantaardige grondstoffen voor de producten. Hogere prijzen liggen op de loer, zo zeggen experts in het Financieele Dagblad. De markt voor namaakvlees is nog een stuk kleiner dan die voor dode dieren, maar groeit al enige tijd razendsnel. Ook dit jaar wordt weer...

De Horecava Innovation Award 2020

De Horecava Innovation Award 2020

De Horecava Innovation Award is de jaarprijs voor de beste innovaties in de Nederlandse foodbranche. Uit ruim 170 inzendingen maakte een onafhankelijke jury een selectie waarna er zestien genomineerden in vier categorieën overbleven. Op de openingsdag van de 64ste Horecava, maandag 13 januari 2020 in RAI Amsterdam, wordt de Horecava Innovation Award...