Succesvol debuut Vakbeurs Maintenance

EVMI_vakbeurs Maintenance

De eerste editie van Maintenance Gorinchem vond op 17, 18 en 19 april plaats. Ruim 2.000 bezoekers kwamen naar deze vakbeurs. Organisator Easyfairs spreekt van een succesvolle eerste editie in Nederland. Ook maakt Easyfairs de datum bekend van de tweede editie, namelijk 21, 22 en 23 april 2020 in Evenementenhal Gorinchem.

“We hebben met deze eerste editie een sterke positie veroverd binnen de Maintenance-markt in Nederland door een onderscheidend en sterk concept aan te bieden met aandacht voor gastvrijheid, kennisoverdracht en beleving. We hebben de markt kennis laten maken met de nieuwste technologieën en innovaties op het gebied van industrieel onderhoud en asset management. In totaal namen bijna 100 exposanten deel aan deze eerste editie, waaronder Ultimo Software Solutions bv, Medir International B.V. en KROHNE Nederland. Alle sectoren binnen Maintenance waren vertegenwoordigd”, aldus Debbie van Middelkoop, beursorganisator van Maintenance.

Zowel exposanten als bezoekers lieten hun waardering voor de beurs blijken. Verschillende exposanten schreven zich tijdens de beurs al in voor de editie van 2020. Onder andere ERC B.V., PandID B.V., Dacon Inspection Technology B.V. en TDO bv komen in 2020 terug.

Verschillende bezoekers gaven aan dat zij de beurs met een 10 waardeerden. Ook vonden velen het 'jammer' dat de volgende editie pas in 2020 is. Tijdens de beurs kwamen veel bezoekers naar de kennissessies in het theater. Samenwerkingspartner NVDO realiseerde veel van deze sessies.

Een grote blikvanger op de beurs was de fotobooth op 12 meter hoogte. Vandesky en Industrieel Klimmen.nl gaven bezoekers hiermee een geweldige beleving van bovenaf over de beursvloer. De gemaakte foto werd direct geprint en meegegeven. Ook de Demo Area door KicMPi en iTanks werd goed bezocht. Bezoekers maakten hier kennis met Augmented Reality, inspectiedrones en het Robotica Smart Tooling project.

De tweede editie van Maintenance vindt plaats op 21, 22 en 23 april 2020 in Evenementenhal Gorinchem. Maintenance Gorinchem maakt onderdeel uit van een gevestigde serie specialistische vakbeurzen voor industrieel onderhoud met succesvolle edities in onder andere Dortmund, Bilbao, Antwerpen en Malmö.

 
Lees ook
Cocreatie: meer dan een buzzword

Cocreatie: meer dan een buzzword

Cocreatie is populair. Het psychologisch aspect ervan heeft zelfs een populaire naam: het IKEA-effect. In 2011 toonde wetenschappelijk onderzoek bij deze retailer aan dat we een product waaraan we zelf een bijdrage hebben geleverd, waardevoller vinden. Er zijn talloze voorbeelden op consumentenniveau. Maar ook eerder in de keten komt cocreatie volop...

Empack Reconnect wordt online only evenement

Empack Reconnect wordt online only evenement

Empack Reconnect, de vakbeurs voor verpakkingstechnologie, wordt een volledig online evenement dat op donderdag 17 september plaats vindt. Dit betekent dat de fysieke vakbeurs in Jaarbeurs Utrecht niet doorgaat. Onlangs kondigde Easyfairs Empack Reconnect aan als hybride verpakkingsevenement, maar de meerderheid van de community bleek de voorkeur te...

Onderzoekers VS maken metaal antibacterieel

Onderzoekers VS maken metaal antibacterieel

Onderzoekers van Purdue University ontwikkelden een methode om metalen oppervlakten te behandelen met antibacteriële peptiden. De techniek kan gebruikt worden om besmettingen in voedselverwerkingsfabrieken te voorkomen.