Suiker en zoetstoffen grote boosdoeners?

Suiker ligt onder vuur. Jaren geleden kreeg vet nog de ‘schuld’ van alle gezondheidsproblemen. Nu worden overgewicht, diabetes, allergieën, ADHD, hoofdpijn en gebrek aan energie allemaal toegeschreven aan suiker. En het zou nog verslavend zijn ook. Vakblad EVMI zet de feiten van de verschillende zoetmiddelen op een rij.

In het overzichtsartikel wordt onder meer ingegaan op de calorische waarde van suiker en zoetstoffen, toegevoegde suikers, vrije suikers, ‘gezondere’ suikersoorten en intensieve zoetstoffen, die al dan niet synthetisch zijn.

> Nog geen abonnee?

 

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Foodwatch roept voor de vierde keer Suikermaxdag uit

Foodwatch roept voor de vierde keer Suikermaxdag uit

Kinderen krijgen te veel suiker binnen. Ze eten dagelijks twee keer de geadviseerde hoeveelheid. Foodwatch vraagt aandacht voor de overconsumptie van suiker met de Suikermaxdag. Zaterdag 9 juli bereikten Nederlandse kinderen tussen de 4 en 8 jaar oud hun suikerlimiet voor een heel jaar.

Van suikerproducent tot suikerbietverwerker

Van suikerproducent tot suikerbietverwerker

Steeds meer voedselbedrijven weten waardevolle producten en materialen uit wat ooit hun restproducten waren te halen. Weinigen zijn hierin echter zo ver gevorderd als Royal Cosun.

SPA vermindert suikergehalte in frisdranken met 45%

SPA vermindert suikergehalte in frisdranken met 45%

Vanaf de lente van 2022 vernieuwt SPA de samenstelling van al hun frisdranken (bruisend en niet-bruisend). Voortaan bevatten de dranken 45 procent minder suiker en wordt er meer sap gebruikt. Ook krijgen alle frisdranken de benaming SPA Fruit.