Suiker Unie heet vanaf nu Cosun Beet Company

cosun-suiker-unie-nieuwe-naam

Suiker Unie doet voortaan zaken onder de naam Cosun Beet Company. Gisteren presenteerde de suikerbietencoöperatie de nieuwe naam via diens website en social media. De naam zou beter passen bij de huidige strategie van de onderneming.

Volgens CEO Paul Mesters sloot de naam Suiker Unie niet meer goed genoeg aan bij de activiteiten van het bedrijf. Cosun Beet Company doet meer met de suikerbiet dan alleen de suiker eruit halen. ‘Suikerbieten vormen voor ons een inspiratiebron voor hoogwaardige oplossingen’, zegt Mesters in een persbericht. ‘Denk aan duurzaam geproduceerde suiker in voeding, maar ook diervoeding, eiwit uit bietenblad, groene energie, biobased huishoudartikelen, inhoudsstoffen voor cosmetica en zelfs desinfecterende alcohol voor handgels.’

Nieuwe koers

De nieuwe koers van Cosun Beet Company lijkt dus een grotere nadruk te leggen op hoogwaardige ingrediënten uit de biet, naast de productie van suiker. Niet gek, aangezien de lage marktprijzen voor suiker in de afgelopen jaren weinig goeds hebben betekend voor de omzet van Suiker Unie. Veel van de nevenactiviteiten van het bedrijf, zoals biogas en eiwitten uit reststromen, zijn vooralsnog vooral leuke duurzaamheidsinitiatieven die relatief weinig bijdragen aan de omzet.

Cosun

De naamsverandering is deels gemotiveerd door de aanwezigheid van het bedrijf op de internationale markt. Suiker Unie is in het buitenland lastig uit te spreken, zo zei Mesters tegen BN De Stem. Ook is de link met moederbedrijf Cosun ineens een stuk explicieter geworden.

Lees ook
Cosun en CZAV experimenteren met strokenteelt

Cosun en CZAV experimenteren met strokenteelt

De coöperaties Cosun en CZAV zijn een experiment gestart om de praktische haalbaarheid van strokenteelt te testen. Die vorm van akkerbouw zou biodiversiteit en bodemvruchtbaarheid bevorderen. Op een akker van 12 hectare bij Steenbergen, Noord-Brabant wordt zeven jaar lang met strokenteelt gewerkt. De strokenteelt moet zorgen voor onder meer een...

De weg naar CO2-neutrale productie

De weg naar CO2-neutrale productie

Duurzame ambities vragen om inventiviteit, een lange adem en flinke investeringen in techniek. Drie koplopers vertellen over hun weg naar een CO2-neutrale foodfabriek. ‘Het is echt pionieren.’ Afbeelding: Biovergisters (Suiker Unie) Oregano, dille, witte en zwarte peper, foelie, nootmuskaat en kaneel zijn slechts een paar van de circa...

Chris Deen nieuwe CEO Aviko

Chris Deen nieuwe CEO Aviko

Koninklijke Cosun stelt Chris Deen aan als nieuwe CEO van Aviko. Hij neemt de taken over van interim-CEO Ton Christiaanse, die begin 2019 de plotseling vertrekkende Piet Hein Merckens verving. Deen heeft ruime ervaring in management in de sectoren foodservice, ingrediënten en retail, met posities bij onder meer Bakkersland, Sara Lee en Euroma....