Suiker Unie heet vanaf nu Cosun Beet Company

cosun-suiker-unie-nieuwe-naam

Suiker Unie doet voortaan zaken onder de naam Cosun Beet Company. Gisteren presenteerde de suikerbietencoöperatie de nieuwe naam via diens website en social media. De naam zou beter passen bij de huidige strategie van de onderneming.

Volgens CEO Paul Mesters sloot de naam Suiker Unie niet meer goed genoeg aan bij de activiteiten van het bedrijf. Cosun Beet Company doet meer met de suikerbiet dan alleen de suiker eruit halen. ‘Suikerbieten vormen voor ons een inspiratiebron voor hoogwaardige oplossingen’, zegt Mesters in een persbericht. ‘Denk aan duurzaam geproduceerde suiker in voeding, maar ook diervoeding, eiwit uit bietenblad, groene energie, biobased huishoudartikelen, inhoudsstoffen voor cosmetica en zelfs desinfecterende alcohol voor handgels.’

Nieuwe koers

De nieuwe koers van Cosun Beet Company lijkt dus een grotere nadruk te leggen op hoogwaardige ingrediënten uit de biet, naast de productie van suiker. Niet gek, aangezien de lage marktprijzen voor suiker in de afgelopen jaren weinig goeds hebben betekend voor de omzet van Suiker Unie. Veel van de nevenactiviteiten van het bedrijf, zoals biogas en eiwitten uit reststromen, zijn vooralsnog vooral leuke duurzaamheidsinitiatieven die relatief weinig bijdragen aan de omzet.

Cosun

De naamsverandering is deels gemotiveerd door de aanwezigheid van het bedrijf op de internationale markt. Suiker Unie is in het buitenland lastig uit te spreken, zo zei Mesters tegen BN De Stem. Ook is de link met moederbedrijf Cosun ineens een stuk explicieter geworden.

Lees ook
CEO Aviko vertrekt vanwege meningsverschil

CEO Aviko vertrekt vanwege meningsverschil

Piet Hein Merckens stopt per 1 januari als CEO van Aviko. Volgens de coöperatie Cosun, waar Aviko deel van uitmaakt, vertrekt Merckens vanwege een meningsverschil over de strategie van Aviko. Cosun wil Merckens tijdelijk vervangen door Ton Christiaanse te benoemen tot CEO ad interim. Christiaanse is al sinds 2012 internationaal actief als interim...

Cosun aast op startups om sneller te innoveren

Cosun aast op startups om sneller te innoveren

Levensmiddelencoöperatie Cosun heeft de Wageningse startup GreenProtein overgenomen. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Deze technologische startup heeft een proces ontwikkeld om Rubisco-eiwitten uit bladgewassen te winnen, bijvoorbeeld de bladeren van suikerbieten. Dit eiwit kan worden toegepast als voedingsingrediënt. Plantaardig...

'Warm contact met scholen is van levensbelang voor een bedrijf'

'Warm contact met scholen is van levensbelang voor een bedrijf'

Innoveren met millennials in de foodsector. Dat is het thema van het Young IFFI event dat Ingredients For Food Innovators op 1 november 2018 organiseert. Een bijeenkomst waar jong talent en ervaren IFFI-leden met elkaar aan de slag gaan. Aan technisch onderlegde werknemers is nog altijd een gebrek in de foodsector, zowel op onderzoeksniveau...

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren