Sweetolin en SureProtein kanshebbers voor Fi Europe Innovation Award

awards

Afbeelding van Arek Socha via Pixabay 

Twee in Nederland gevestigde bedrijven zijn in de race om op 1 december een Fi Europe Innovation Award via digitale weg in ontvangst te nemen.

De nominaties voor de Fi Europe Innovation Awards & Startup Innovation Challenge zijn bekend gemaakt. De jury, bestaande uit acht experts uit de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, heeft een selectie gemaakt uit alle deelnemers. Twaalf kandidaten strijden om de Startup Innovation Challenge. Onder hen zijn geen Nederlandse of Vlaamse bedrijven. Er staan tien bedrijven op de lijst voor de Fi Europe Innovation Awards, waarvan twee van Nederlandse bodem. Zij maken kans op een prijs in de categorie Ingredient Innovation. Ten eerste Bunge Loders Croklaan met hun product Sweetolin, een fat system waardoor je tot 50 % minder suiker in je product nodig hebt. De tweede kanshebber is SureProtein™ SoftBar 1000MP van Fonterra Cooperative Group/NZVMP kans. Dit melkeiwit is speciaal ontworpen voor eiwitrepen. 

'Innovatie is cruciaal als je een concurrentievoordeel wilt behalen, zeker in deze uitdagende tijden', zegt professor Colin Dennis, voorzitter van de jury. 'Dit jaar zien we een aanhoudende focus op plantaardige ingrediënten. Duurzaamheid is ook een blijvend thema.'

Op 1 en 2 december worden de winnaars bekend gemaakt tijdens het online event Fi Europe CONNECT 2020, georganiseerd door Informa Markets.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
QSTA genomineerd voor de Shopping Awards 2023

QSTA genomineerd voor de Shopping Awards 2023

De vakjury van de e-commerceprijs Shopping Awards 2023, heeft QSTA, online versmarkt voor foodprofessionals, geselecteerd als één van de drie kanshebbers voor de gouden, zilveren of bronzen award. De winnaars worden op 23 maart bekendgemaakt.

Fi Europe Innovation Awards: drie Nederlandse winnaars

Fi Europe Innovation Awards: drie Nederlandse winnaars

Op 30 november zijn in Frankfurt de Fi Europe Innovation Awards uitgereikt aan zes bedrijven in de voedselingrediënten-branche. Drie winnaars hebben hun basis in Nederland.

We’re Smart Future Awards 2021 uitgereikt

We’re Smart Future Awards 2021 uitgereikt

Tijdens het Horeca Expo in Gent op 21 november 2021 zijn de We’re Smart Future Awards 2021 uitgereikt. De jury beoordeelde het afgelopen jaar meer dan honderd restaurants in Nederland, België, Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten op het aandeel groenten en fruit op hun menu, net als op culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en verrassende...