Sweetolin en SureProtein kanshebbers voor Fi Europe Innovation Award

11 november 2020 Michelle Wijma

Afbeelding van Arek Socha via Pixabay 

Twee in Nederland gevestigde bedrijven zijn in de race om op 1 december een Fi Europe Innovation Award via digitale weg in ontvangst te nemen.

De nominaties voor de Fi Europe Innovation Awards & Startup Innovation Challenge zijn bekend gemaakt. De jury, bestaande uit acht experts uit de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, heeft een selectie gemaakt uit alle deelnemers. Twaalf kandidaten strijden om de Startup Innovation Challenge. Onder hen zijn geen Nederlandse of Vlaamse bedrijven. Er staan tien bedrijven op de lijst voor de Fi Europe Innovation Awards, waarvan twee van Nederlandse bodem. Zij maken kans op een prijs in de categorie Ingredient Innovation. Ten eerste Bunge Loders Croklaan met hun product Sweetolin, een fat system waardoor je tot 50 % minder suiker in je product nodig hebt. De tweede kanshebber is SureProtein™ SoftBar 1000MP van Fonterra Cooperative Group/NZVMP kans. Dit melkeiwit is speciaal ontworpen voor eiwitrepen. 

'Innovatie is cruciaal als je een concurrentievoordeel wilt behalen, zeker in deze uitdagende tijden', zegt professor Colin Dennis, voorzitter van de jury. 'Dit jaar zien we een aanhoudende focus op plantaardige ingrediënten. Duurzaamheid is ook een blijvend thema.'

Op 1 en 2 december worden de winnaars bekend gemaakt tijdens het online event Fi Europe CONNECT 2020, georganiseerd door Informa Markets.

 

Altijd op de hoogte blijven?