Swirl’s ijsje met Calvé pindakaas

1 juli 2016

Pindakaas is hot en trendy. Daarom combineert Unilever twee van zijn merken in de Peanut Butter Swirl. Het gaat om een Ola-Swirl softijsje waarin Calvé pindakaas is verwerkt. Het ‘co-branding’-ijsje komt op 9 juli op de markt.

Dat meldt Adformatie. Unilever speelt hiermee naar eigen zeggen in op een heuse pindakaastrend. Zo werd een week geleden in Amsterdam de eerste pindakaaswinkel ter wereld geopend.

'Vertrouwd'

Swirl’s Ice Cream verwacht dat de Peanut Butter Swirl hét ijsje van deze zomer wordt. “Het is gemaakt van producten waar we allemaal in geloven", zegt brand manager Maayke Brouwer. "Een mix van het traditionele Calvé pindakaasrecept met het al decennia lang geliefde softijs van Swirl’s. Anders dan anders, maar toch zo vertrouwd.'

Eerder deze week konden verstokte Swirl’s-fans het ijsje al komen vóórproeven bij de productielocatie van Calvé pindakaas in Rotterdam.

Co-branding

Het is niet voor het eerst dat Unilever een ‘co-branding’ aangaat. Zo introduceerde Calvé bijvoorbeeld eerder dit jaar ook al een broodje Unox-saus. Ook is er al Magnum Swirl.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?