Technologie-transfer Unilever en FeyeCon

evmi-unilever-feyecon

ROTTERDAM - Unilever en FeyeCon uit Weesp hebben een overeenkomst gesloten rond de licentie van Coolblending. Unilever mag de duurzame technologie van FeyeCon gebruiken om het boter-, room- en margarine-portfolio ook in andere regio’s te introduceren.

Coolblending is een belangrijke ontwikkeling voor Unilever om de eigen CO2-voetafdruk te verminderen. FeyeCon vervangt met Coolblending water en oplosmiddelen in productieprocessen door CO2, waardoor duurzamer en goedkoper gewerkt kan worden.

Verdere uitrol

De technologie van FeyeCon wordt sinds 2012 door Unilever toegepast in diverse productielocaties voor spreads in Europa. Nu wordt het spread-assortiment met Coolblending-technologie de komende jaren verder uitgerold naar andere regio’s. Onderdeel hiervan is een herlancering van Becel/Flora met Coolblending.

Voor de uitrol was een licentieovereenkomst van de technologie nodig. In ruil voor de intellectuele eigendomsrechten krijgt FeyeCon nu toegang tot relevante Unilever-patenten, Zo kan het bedrijf de Coolblending-technologie gaan toepassen in andere productcategorieën.

Lees ook:

Unilever start onderzoeksprogramma naar thee (26 mei 2014)

Unilever: ‘Duurzaamheid levert besparingen op’ (29 april 2014)