The Green Kitchen at Home is Kookboek van het Jaar 2017

boeken website

The Green Kitchen at Home van David Frenkiel en Luis Vindahl werd afgelopen vrijdag gekroond tot Kookboek van het Jaar 2017. “Het is knap dat David Frenkiel en Luise Vindahl kans zien om een fijn kookboek te maken voor zowel mensen die vegetarisch eten misschien nog een beetje eng vinden, als voor degenen die al jaren vlees- en visloos eten en wel wat nieuwe inspiratie kunnen gebruiken.”

Smokey Goodness 2 van Jord Althuizen kreeg de Gouden Garde publieksprijs 2017. Jord Althuizen is wereldkampioen BBQ, culinair entrepreneur, hij zit in de jury van het RTL4 programma Grillmasters en is foodtrucker.

De winnaars van de hoofdprijs gingen er ook met de titel Beste kookboekenfotograaf, -vormgever en -stylist 2017 vandoor. Volgens de jury hebben inspireren David en Luis hun lezers met verleidelijke fotografie waarin styling een onderscheidende en belangrijke rol speelt.

Meest duurzame kookboek

De winnaar van meest duurzame kookboek – gekozen door Slow Food Youth Network – is Empty the fridge van Jennifer Schleber. “Dit boek klopt en ademt duurzaamheid”, aldus Slow Food Youth Network.

De winnaars van de elfde editie van de verkiezing Kookboek van het Jaar werden bekend gemaakt in aanwezigheid van genomineerden, uitgevers en (culinaire) pers. is uitgereikt en gevierd bij Foodyard Amsterdam, gepresenteerd door Ellemieke Vermolen (Nederlands fotomodel, actrice en presentatrice). De vakjury bestond uit Sylvia Meijer, Karin Brand, Chef-kok Pascal Jalhay, Liddie Austin en Joachim Hilhorst van Foodies magazine.

Lees ook
Nespresso maakt biologisch afbreekbare koffiecups

Nespresso maakt biologisch afbreekbare koffiecups

Na drie jaar onderzoek en ontwikkeling komt Nespresso met biologisch afbreekbare koffiecups. In de lente start een pilot met deze cups in Frankrijk en Zwitserland. Papier vormt de basis van de nieuwe cups. Binnen een jaar wil Nespresso het product ook op andere Europese markten brengen.

Kabinet trekt 500 miljoen euro uit voor investeringen in het mkb

Kabinet trekt 500 miljoen euro uit voor investeringen in het mkb

Op Prinsjesdag kondigde het kabinet een pakket maatregelen aan voor ondersteuning van het mkb. De inhoud van dit pakket werd 3 november naar buiten gebracht. Tot en met 2027 trekt het kabinet jaarlijks 500 miljoen euro uit voor investeringen in het mkb.

Meer supermarktomzet voor voeding met duurzaamheidskeurmerk

Meer supermarktomzet voor voeding met duurzaamheidskeurmerk

De supermarktomzet aan duurzame voeding wordt steeds groter. In 2021 had 22 procent van de omzet aan voeding een duurzaamheidskeurmerk. In 2013 was dit nog maar 8 procent. Vooral producten als varkensvlees, verse vis, thee en eieren hebben vaak een duurzaamheidskeurmerk. Dit blijkt uit de Monitor Duurzaam Voedsel 2021 van Wageningen University & Research...

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren