The Greenery laat robots het zware werk opknappen

Robot verpakking

Het retail-distributiecentrum van The Greenery heeft sinds vorige week een gerobotiseerde inpakmachine in gebruik genomen. Deze machine gaat verschillende groentes verpakken in een plastic seal.

De nieuwe machines van The Greenery kunnen omgaan met een grote hoeveelheid aan verschillende producten. Daarnaast zijn deze machines gevoelig genoeg om met producten te werken zonder ze te beschadigen.

In de toekomst hoopt The Greenery zijn productstroom nog verder te automatiseren. Het bedrijf test dit jaar ook de inzet van Automated Guided Vehicles (AGV’s). Die worden ingezet rondom de productie waar nu vooral heftrucks en pompwagens worden gebruikt.

Medewerkers

Volgens het bedrijf is het ontlasten van zijn medewerkers bij zware en repeterende werkzaamheden het belangrijkste doel van de robotisering. Of door de automatisering banen gaan verdwijnen is nog niet duidelijk.

Lees ook
Empack krijgt ook groen licht vanuit overheid

Empack krijgt ook groen licht vanuit overheid

De Nederlandse overheid heeft op de persconferentie van 24 juni aangekondigd dat ook vakbeurzen vanaf 1 juli weer door kunnen gaan. Dat betekent dat de verpakkingsbeurs Empack die plaatsvindt op 15, 16 en 17 september 2020 in Jaarbeurs Utrecht nu ook groen licht krijgt vanuit de overheid.

The Greenery komt met verspakketten voor baby’s

The Greenery komt met verspakketten voor baby’s

Groente- en fruitleverancier The Greenery introduceert verspakketten waar ouders zelf babymaaltijden van kunnen maken. De pakketten bevatten ingrediënten als groente, fruit en kruiden voor zes tot tien babyhapjes, en zijn voorzien van recepten. Vanaf 24 februari zijn ze verkrijgbaar bij Jumbo supermarkten. Gezond en vers geniet bij steeds meer...

Leven Lang Leren noodzakelijk voor verduurzaming verpakkingssector

Leven Lang Leren noodzakelijk voor verduurzaming verpakkingssector

“Méér studenten in het reguliere onderwijs opleiden en veel actiever stimuleren dat werknemers zich continu blijven bijscholen op verpakkingsgebied. Alleen zo kunnen we in Nederland op verpakkingsgebied duurzaam onze milieudoelstellingen halen”, stelt Michaël Nieuwesteeg van het NVC Nederlands Verpakkingscentrum, terwijl de verpakkingssector zich opmaakt...