The Greenery laat robots het zware werk opknappen

Robot verpakking

Het retail-distributiecentrum van The Greenery heeft sinds vorige week een gerobotiseerde inpakmachine in gebruik genomen. Deze machine gaat verschillende groentes verpakken in een plastic seal.

De nieuwe machines van The Greenery kunnen omgaan met een grote hoeveelheid aan verschillende producten. Daarnaast zijn deze machines gevoelig genoeg om met producten te werken zonder ze te beschadigen.

In de toekomst hoopt The Greenery zijn productstroom nog verder te automatiseren. Het bedrijf test dit jaar ook de inzet van Automated Guided Vehicles (AGV’s). Die worden ingezet rondom de productie waar nu vooral heftrucks en pompwagens worden gebruikt.

Medewerkers

Volgens het bedrijf is het ontlasten van zijn medewerkers bij zware en repeterende werkzaamheden het belangrijkste doel van de robotisering. Of door de automatisering banen gaan verdwijnen is nog niet duidelijk.

Lees ook
Vlees portioneren én verpakken in één hand

Vlees portioneren én verpakken in één hand

Zoekt u een ervaren partner die u een complete lijn oplossing voor vers vlees kan bieden voor wat betreft, conditioneren, portioneren, inleggen, gewichtscontrole én verpakken? De TVI portioneertechnologie is naadloos integreerbaar met de geautomatiseerde verpakkingsoplossingen van MULTIVAC. Met deze combinatie verhogen wij uw kwaliteit, capaciteit,...

Berlin Packaging neemt Nederlands Vinkova B.V. over

Berlin Packaging neemt Nederlands Vinkova B.V. over

Berlin Packaging een leverancier van glazen, plastic en metalen verpakkingen en sluitingen neemt op Vinkova B.V., een leverancier van glazen verpakkingen voor voedingsmiddelen en dranken. Vinkova is gevestigd in Bussum.

Prijsuitreiking De Gouden Noot

Prijsuitreiking De Gouden Noot

Op donderdag 8 oktober vindt de dertigste editie plaats van verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot. Organisator het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC) wil met de wedstrijd ‘holistisch’ innoveren in verpakte producten en verpakkingen stimuleren.