The Greenery laat robots het zware werk opknappen

Robot verpakking

Het retail-distributiecentrum van The Greenery heeft sinds vorige week een gerobotiseerde inpakmachine in gebruik genomen. Deze machine gaat verschillende groentes verpakken in een plastic seal.

De nieuwe machines van The Greenery kunnen omgaan met een grote hoeveelheid aan verschillende producten. Daarnaast zijn deze machines gevoelig genoeg om met producten te werken zonder ze te beschadigen.

In de toekomst hoopt The Greenery zijn productstroom nog verder te automatiseren. Het bedrijf test dit jaar ook de inzet van Automated Guided Vehicles (AGV’s). Die worden ingezet rondom de productie waar nu vooral heftrucks en pompwagens worden gebruikt.

Medewerkers

Volgens het bedrijf is het ontlasten van zijn medewerkers bij zware en repeterende werkzaamheden het belangrijkste doel van de robotisering. Of door de automatisering banen gaan verdwijnen is nog niet duidelijk.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Pizza verpakkingsmachine vervangt drie machines en conventionele producttransporttechnologie

Pizza verpakkingsmachine vervangt drie machines en conventionele producttransporttechnologie

Door de snelle veranderingen in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, aangejaagd door de COVID-19 pandemie, moeten fabrikanten van verpakte consumptiegoederen (CPG), contractverpakkers en hun leveranciers de flexibiliteit drastisch verhogen om aan een exponentiële stijging van de vraag te kunnen voldoen.

Miljoenen groente- en fruitkratten ondergaan duurzame metamorfose

Miljoenen groente- en fruitkratten ondergaan duurzame metamorfose

Logistiek dienstverlener Euro Pool System is gestart met gerecyclede klapkratten voor groente en fruit. De zet is onderdeel van een omvangrijk recyclingsprogramma in de Benelux waarbij miljoenen nieuwe klapkratten in gebruik worden genomen.

Sarco Packaging & Equipment breidt uit met dozen handling systemen

Sarco Packaging & Equipment breidt uit met dozen handling systemen

De afgelopen jaren timmerde Sarco Packaging & Equipment hard aan de weg in de wereld van de verpakkingsmachines en bijbehorende verpakkingsmaterialen. Een succesvolle weg die garant stond voor een stabiele groei en steeds meer verdieping in de productrange voor de Food en Non-Food industrie in de Benelux. Met de komst van collega Wahid Payanda is de...