The Greenery produceert paddenstoelen met vitamine D

Champignons

Distributeur The Greenery brengt champignons met vitamine D op de markt. Om aan de dagelijkse vitamine D behoefte te voldoen hoeft een mens maar ongeveer 100 gram van deze speciale paddenstoelen te eten.

Paddenstoelen bevatten nuttige voedingsstoffen zoals vitamine B, eiwitten en mineralen. Ook bevatten ze van nature de stof ergosterol, die onder invloed van zonlicht wordt omgezet in vitamine D. Omdat witte of kastanjechampignons in het donker worden geteeld, wordt dit proces normaal gesproken niet geactiveerd. Door de champignons na het oogsten kort te belichten met UV-lampen, gaat de paddenstoel wel vitamine D aanmaken.

Vitamine D-tekort

Vitamine D is één van de weinige vitamines die het lichaam zelf kan aanmaken, onder invloed van zonlicht op de huid. Het is een belangrijke stof voor de opbouw en sterkte van botten en tanden. In de winter heeft bijna 60% van de Nederlanders een vitamine D-tekort. Risicogroepen voor een vitamine D tekort zijn onder andere jonge kinderen, zwangere vrouwen, ouderen, vegetariërs en veganisten.

Verkrijgbaarheid

The Greenery is niet de eerste producent die vitamine D-champignons introduceert. In Duitsland heeft het bedrijf BioPilzland onder het label Sonny’s ook al vitamine D-paddenstoelen op de markt, maar zij richten zich in eerste instantie alleen op de biologische vakhandel. De vitamine D paddenstoelen van The Greenery zijn vanaf deze week verkrijgbaar bij Jumbo.

Lees ook
Consumenten zoeken door corona meer naar immuunsysteemversterkende voedingsstoffen

Consumenten zoeken door corona meer naar immuunsysteemversterkende voedingsstoffen

Taiwanese wetenschappers onderzochten met Google Trends het verband tussen corona en de online interesse in verschillende aspecten van een gezonde levensstijl. Ze vonden een sterk verband tussen het aantal coronagevallen en de interesse in immuunsysteemversterkende voedingsstoffen en kruiden.

Nieuwe autonome robot voor intern transport tilt 3 ton

Nieuwe autonome robot voor intern transport tilt 3 ton

MoviĜo Robotics ontwikkelde een nieuwe ‘Automated guided vehicle’ (AVG) voor intern transport van rekken, frames en bokken. Begin 2021 levert het robotica-bedrijf de eerste twee aan een Duitse champignonkweker.

Champignonkweker introduceert 'vleesvervanger' van 100% oesterzwam

Champignonkweker introduceert 'vleesvervanger' van 100% oesterzwam

Voor wie de sterk bewerkte vleesvervangers beu is, komt Banken Champignons met een eigen ‘vleesvervanger’. Met een speciaal bereidingsproces kan de paddenstoelenhandelaar oesterzwammen veranderen in een product dat de textuur van het populaire ‘pulled meat’ benadert. Volgens Banken is hun ‘pulled mushroom’ een antwoord...