Denk en beslis mee over de toekomst van voedingsmiddelenproductie

Make.org Sial consultatie

Gezondheid, transparantie, eco-responsibility, eerlijke prijzen. De voedingsmiddelenindustrie staat voor veel uitdagingen. Daarom heeft de SIAL-organisatie in aanloop naar de beurs in Parijs samen met het burgerplatform Make.org een wereldwijde consultatie opgezet, waarin elke foodprofessional mee kan denken en zijn mening geven over het thema: How can we provide healthy food to an ever-growing population while respecting the environment?

De SIAL wil foodprofessionals uit de hele wereld verenigen rond de grote veranderingen die plaatsvinden in de industrie. We zullen altijd voedsel nodig hebben, maar de veranderingen aan de horizon zijn enorm. Tussen nu en 2030 zal de wereldbevolking stijgen van 7,6 naar 8,6 miljard (Rapport Verenigde Naties, 2017). Dit betekent een grote uitdaging voor de food community. Zo moet de industrie meer produceren maar minder vervuilen, nieuwe supply sources verkennen en transparanter worden. Nieuwe benaderingen met respect voor mens en milieu moeten worden geïnitieerd of versterkt. Daarom dringt SIAL Paris er bij de foodcommunity op aan om verandering te omarmen en samen oplossingen van morgen voor te stellen.

Nieuwe keuzes

"Onze houding tot voedsel verandert en we moeten nieuwe keuzes maken", zegt Nicolas Trentesaux, General Manager SIAL Worldwide. "We moeten dringend onze relatie met de landbouw en de transformatie en distributie van producten heroverwegen om consumenten een zinvolle ervaring te bieden. Bij de SIAL geloven we dat bedrijfsprestaties alleen zinvol zijn als het verbeteringen brengt aan gezondheid, het milieu en de samenleving als geheel. Onze rol is om de verandering te begrijpen, te analyseren en om onze exposanten en bezoekers, als eerste betrokkenen, handvatten te geven om de oplossingen van de toekomst te creëren."

‘How can we enable everyone to eat better'

Daarom start de SIAL samen met Make.org en haar partners de consultatie ‘How can we enable everyone to eat better’. Het doel is om de beste voorstellen een sterk en internationaal podium te bieden, mogelijkheden voor ontwikkeling te creëren met de wereldwijde voedingsindustrie en de ideeën gezamenlijk in werking te brengen. 

Met het onderstaande formulier kunnen foodprofessionals tot 29 mei deelnemen aan deze consultatie. De resultaten worden eind juni gecommuniceerd. Tijdens SIAL Paris worden de beste voorstellen getransformeerd tot concrete acties voor de industrie. SIAL Parijs vindt plaats van 18- 22 oktober 2020 in Paris Nord Villepinte. 

Thema's
Lees ook
Vakbeurs Sial biedt inspiratie voor de mondiale voedingsmiddelenbranche

Vakbeurs Sial biedt inspiratie voor de mondiale voedingsmiddelenbranche

De internationale voedingsmiddelenvakbeurs Sial vindt plaats van 21 tot en met 25 oktober 2018 in Parijs. Deze tweejaarlijkse vakbeurs biedt volop inspiratie voor de hele voedingsmiddelenindustrie. De complete branche komt bijeen voor het delen van actuele en toekomstige oplossingen en om samen de vraagstukken voor de aankomende 30 jaren aan te gaan....

Gouden Tavola bekroont beste innovaties in voeding

Gouden Tavola bekroont beste innovaties in voeding

Tavola, de tweejaarlijkse vakbeurs voor fijne en verse voeding, vindt plaats van 11-13 maart. Bij deze vakbeurs hoort de wedstrijd de Gouden Tavola voor de beste innovaties in voeding. De awards worden op 20 februari uitgereikt. De wedstrijd Gouden Tavola De wedstrijd verloopt in twee fases. In de eerste fase beoordeelden minimaal drie aankopers per...

Polman: Klimaatverandering gevaarlijk voor de voedingsindustrie

Polman: Klimaatverandering gevaarlijk voor de voedingsindustrie

De topman van Unilever Paul Polman denkt dat klimaatverandering grote gevolgen kan hebben voor de voedingsmiddelenindustrie. Het is mogelijk dat hierdoor dat de voedingsmiddelenindustrie over 20 jaar geen winst meer kan behalen. Poman deed deze uitspraken tijdens de topbijeenkomst van het World Economic Forum (WEF) in Davos. De uitspraak is een oproep...