Thijs Bosch benoemd als directeur Cosun Protein

Landbouw/bieten (unsplash)

Royal Cosun heeft Thijs Bosch benoemd als directeur van de nieuwe business unit Cosun Protein. Hij treedt op 15 augustus 2022 bij Cosun in dienst. Samen met zijn team wordt Thijs verantwoordelijk voor de ontwikkeling en versnelde groei van plantaardige eiwitten voor food applicaties binnen Cosun.

Thijs Bosch is sinds 2010 werkzaam geweest in verschillende functies bij het zuivelconcern Fonterra in Europa en was verantwoordelijk voor het opstarten en doorontwikkelen van nieuwe activiteiten op het gebied van zuivel en melkeiwitten. Zijn laatste functie bij Fonterra was die van managing director Europa.

Zijn ervaring in de markten voor voedingsmiddeleningrediënten en proteïnes sluit naadloos aan op de ambitie van Cosun om te groeien in de markt voor plantaardige eiwitten. Cosun Protein wil een nieuwe generatie van plantaardige eiwitten ontwikkelen met topkwaliteit op het gebied van smaak, puurheid, oplosbaarheid in emulsies en andere functionaliteiten. De recente introductie van eiwit-isolaat uit de fava of veldbonen bijvoorbeeld, heeft uitgewezen dat het een optimaal functioneel ingrediënt is voor zuivelvervangers, vegan ijs en dressings.

In februari heeft Cosun haar nieuwe strategie Unlock25 bekendgemaakt die voorziet in de ontsluiting van de volle potentie van planten tot waardevolle plantaardige oplossingen (‘The Plant Positive Way’). Winstgevende groei in plantaardige eiwitten, voedingsvezels en biobased grondstoffen moeten bijdragen aan de transitie in de Cosun portfolio naar klimaatvriendelijke (‘groene’) en gezondheidsbevorderende alternatieven.

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

 

Meer over
Lees ook
Nieuw ingrediënt voor vleesvervangers van suikerbietenpulp

Nieuw ingrediënt voor vleesvervangers van suikerbietenpulp

Consumenten kiezen vaker voor plantaardige alternatieven, zoals vleesvervangers. Tijdens de beurs Food Ingredients Europe in Parijs introduceert Cosun Beet Company een nieuw ingrediënt voor vleesvervangers, Fidesse®. Dit ingrediënt is 100% plantaardig en gemaakt van Nederlandse suikerbietenpulp.

Aviko opent fabriek voor diepvriesfrites in België

Aviko opent fabriek voor diepvriesfrites in België

Aviko – onderdeel van Royal Cosun – opent een fabriek voor diepvriesfrites en aardappelproducten in Poperinge, in het Belgische West-Vlaanderen. Met deze nieuwe fabriek wordt een belangrijke stap gezet bij de uitvoering van de Cosun strategie Unlock 25, die onder andere inzet op winstgevende groei in aardappelproducten. In de fabriek worden wekelijks...

Cosun Nutrition Center van start als voedingswetenschappelijk kenniscentrum

Cosun Nutrition Center van start als voedingswetenschappelijk kenniscentrum

Met ingang van 20 juli gaat het Cosun Nutrition Center officieel van start als voedingswetenschappelijk kenniscentrum voor plantaardige voeding van de coöperatieve agrofood onderneming Royal Cosun. Het Cosun Nutrition Center richt zich op alle plantaardige producten en ingrediënten binnen Cosun met focus op voeding, gezondheid en duurzaamheid.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren