TI Food and Nutrition gaat op in TKI Agri & Food

TI Food and Nutrition wordt omgevormd en krijgt een plek binnen het Top Consortium voor Kennis en Innovatie (TKI) Agri & Food. Hiervoor trekt het ministerie van EZ 2 miljoen euro uit. Onderzoek binnen het TKI krijgt als merknaam TIFN.

Dat meldt het topinstituut. In 1997 werd het onafhankelijk technologisch topinstituut Wageningen Centre for Food Sciences (WCFS) opgericht. Het werd in 2007 omgedoopt in TI Food and Nutrition, om internationaler te worden.

Topinstituten worden echter opgeheven na de introductie van de 9 topsectoren (waaronder Agri & Food), die de overheid in het leven heeft geroepen om innovatie te stimuleren.

Onderzoek behouden

Nu blijkt dat het fundamenteel en strategisch onderzoek dat TI Food and Nutrition doet voor publiek-private samenwerkingen (PPS), behouden blijft. Het wordt ondergebracht binnen het TKI Agri & Food. Hiervoor is een overgangsperiode ingesteld. De omvorming is nodig om de manier van werken van TI Food and Nutrition in te passen in de topsector Agri & Food.

Op 1 locatie

Het kantoor van het TKI en van TI Food and Nutrition wordt gecombineerd op 1 locatie. Hier vindt de industrie de geïntegreerde activiteiten voor al het PPS-onderzoek binnen Agri & Food (fundamenteel, strategisch, toegepast en valorisatie)

De opzet en uitvoering van het fundamenteel en strategisch onderzoek wordt een van de onderzoeksprogrammalijnen van het TKI Agri & Food. Deze programmalijn zal herkenbaar zijn door de toevoeging TIFN.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Sial Paris 2022 staat in het teken van innovatie

Sial Paris 2022 staat in het teken van innovatie

De SIAL Paris, internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelenbranche, vindt dit jaar plaats van zaterdag 15 oktober tot en met woensdag 19 oktober. De beurs presenteert een kijk op de trends die de wereld van levensmiddelen in 2022 beïnvloeden en gaat op zoek naar de beste innovaties.

Personalised Nutrition For All-challenge zoekt innovatieve hulpmiddelen

Personalised Nutrition For All-challenge zoekt innovatieve hulpmiddelen

Om de innovatie van gepersonaliseerde voeding te versnellen, lanceren EIT Food, Foodvalley NL en Food Innovation Hub Europe de challenge Personalised Nutrition For All. Startups en multistakeholdergroepen worden uitgenodigd om hun ideeën voor gepersonaliseerde voeding in de dienen. De winnaars ontvangen een budget van €30.000 euro om hun idee verder...

IamFluidics en Universiteit Twente realiseren proeffabriek voor microcapsules met plantaardige olieën

IamFluidics en Universiteit Twente realiseren proeffabriek voor microcapsules met plantaardige olieën

IamFluidics en Universiteit Twente, de ontwikkelaars van in-air microfluidics, werken samen met LT Technology om de eerste milieuvriendelijke in-air microfluidics-proeffabriek ter wereld te realiseren. In de fabriek maken ze biologisch afbreekbare en dier-vrije capsules met daarin verschillende plantaardige oliën.