TI Food and Nutrition gaat op in TKI Agri & Food

TI Food and Nutrition wordt omgevormd en krijgt een plek binnen het Top Consortium voor Kennis en Innovatie (TKI) Agri & Food. Hiervoor trekt het ministerie van EZ 2 miljoen euro uit. Onderzoek binnen het TKI krijgt als merknaam TIFN.

Dat meldt het topinstituut. In 1997 werd het onafhankelijk technologisch topinstituut Wageningen Centre for Food Sciences (WCFS) opgericht. Het werd in 2007 omgedoopt in TI Food and Nutrition, om internationaler te worden.

Topinstituten worden echter opgeheven na de introductie van de 9 topsectoren (waaronder Agri & Food), die de overheid in het leven heeft geroepen om innovatie te stimuleren.

Onderzoek behouden

Nu blijkt dat het fundamenteel en strategisch onderzoek dat TI Food and Nutrition doet voor publiek-private samenwerkingen (PPS), behouden blijft. Het wordt ondergebracht binnen het TKI Agri & Food. Hiervoor is een overgangsperiode ingesteld. De omvorming is nodig om de manier van werken van TI Food and Nutrition in te passen in de topsector Agri & Food.

Op 1 locatie

Het kantoor van het TKI en van TI Food and Nutrition wordt gecombineerd op 1 locatie. Hier vindt de industrie de geïntegreerde activiteiten voor al het PPS-onderzoek binnen Agri & Food (fundamenteel, strategisch, toegepast en valorisatie)

De opzet en uitvoering van het fundamenteel en strategisch onderzoek wordt een van de onderzoeksprogrammalijnen van het TKI Agri & Food. Deze programmalijn zal herkenbaar zijn door de toevoeging TIFN.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
EVMI jaaroverzicht, deel 5: wetenschap en innovatie

EVMI jaaroverzicht, deel 5: wetenschap en innovatie

De laatste dagen van 2020 zijn aangebroken, hoog tijd voor een terugblik op het afgelopen jaar. In 5 delen bladeren we nog eens door de 8 EVMI's die zijn verschenen.

Open call aan innovatieve food start-ups

Open call aan innovatieve food start-ups

De eerste scoutingsronde van het Europees georiënteerde innovatieplatform Brave New Food is deze week van start gegaan. Het platform roept start-ups en scale-ups op om innovatieve oplossingen te komen pitchen met als doel deze te verbinden aan de uitdagingen van gevestigde bedrijven uit de voedingsindustrie.

Foodvalley NL belangrijke speler in nieuw wereldwijd netwerk Food Innovation Hubs

Foodvalley NL belangrijke speler in nieuw wereldwijd netwerk Food Innovation Hubs

Foodvalley NL wordt de leidende Europese Hub in een nieuw, wereldwijd netwerk van Food Innovation Hubs dat wordt gekatalyseerd en ondersteund in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. De samenwerking werd vandaag officieel aangekondigd tijdens Bold Actions for Food as a Force for Good, een pre-event in aanloop naar de VN-top over voedselsystemen in 2021.