Tine Snels volgt Joosten op bij FrieslandCampina

4 maart 2015

De executive board van FrieslandCampina wil Tine Snels benoemen tot de nieuwe executive director van FrieslandCampina Ingredients. Zij volgt per 1 juni Roelof Joosten op, die op zijn beurt Cees ’t Hart opvolgt als CEO van het zuivelconcern.

Snels (1969) werkt sinds juli 2012 bij FrieslandCampina als managing director van de werkmaatschappij FrieslandCampina Kievit (onderdeel van de business group FrieslandCampina Ingredients).

Belgische Boerenbond

De Belgische heeft Industriële Wetenschappen, specialisatie landbouw, gestudeerd aan de Technische Hogeschool in Geel. Van 1993 tot 1996 was zij consultant bij de Belgische Boerenbond.

Tussen 1996 en 2003 heeft Snels verschillende sales en marketing management functies vervuld bij Kemin Industries (producent van voedingsadditieven), waarvan de laatste jaren als global marketing director en director business development aquaculture in Singapore.

Nutreco-bedrijven

Van 2003 tot 2005 werkte Tine Snels als marketing directeur bij Trouw Nutrition (diervoeding) van Nutreco. Vanaf 2006 was ze algemeen directeur van Nutreco’s additieven business, Selko.

Van 2011 tot 2012 vervulde zij de functie van managing director van de Nutreco-bedrijven Selko en Sloten Group.

Snels heeft in haar loopbaan verschillende leergangen in management en finance gevolgd, onder andere aan IMD in Lausanne en de London Business School.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?