Tips voor hygiënisch werken in de coronacrisis

coronavirus_2_Pixabay

Harry van Etten van SVVW en Alfons van Leeuwen van FoodBase hebben de handen ineen geslagen om ondernemers binnen de voedingsindustrie te helpen bij hygiënevraagstukken rondom corona. Want hygiënisch werken heeft juist nu de allerhoogste prioriteit. Ondanks de hectiek willen we je graag helpen met de onderstaande tips. Voor je eigen veiligheid en die van je medewerkers. Samen blijven we gezond en veilig.

Persoonlijke hygiëne:

  • Verplicht melden bij leidinggevende bij al lichte gezondheidsklachten en dan in overleg bepalen of thuisblijven noodzakelijk is of niet.
  • Bij koorts melden bij leidinggevende en niet het bedrijf betreden maar thuis blijven.
  • Verplicht omkleden op locatie, dagelijks in zijn geheel schone kleding.
  • Naast standaard handen reinigen aanvullend ontsmetting gel gebruiken.
  • Wanneer het hoofd aangeraakt wordt tussentijds handen met alcohol gel ontsmetten.

 Reinigen en ontsmetten:

  • Materialen en werkbanken vaker tussendoor reinigen en ook vaker ontsmetten.
  • Productieruimten dagelijks nat reinigen en ontsmetten.
  • Let bij ontsmetten op de juiste dosering en inwerktijd van uw middel op het te ontsmetten onderdeel, voor een optimale werking.

 Productie en verkoop:

  • Houd in alles 1,5 meter afstand bij communicatie en werkzaamheden (stelregel 2 arm lengtes)
  • Zorg in productie en winkel voor voldoende ventilatie.
  • Communiceer in de winkel dat er alleen met pin betaald kan worden.
  • Bij productie van gebak is een mondkapje aan te raden.
  • In de winkel extra afscherming van het onverpakt eindproduct en klant vergroten naar 1,5 meter en  ga zo tijdelijk zelfbediening stoppen, dus alles aanreiken, bakjes met zelfbedieningstangen voor broodjes e.d even een periode niet gebruiken.
  • Producten aanbieden/laten proeven via proefplankjes dient gestopt te worden.
  • Pinautomaat en de deurklink van de winkeldeur minimaal ieder half uur met ontsmettingsspray afnemen.

 Transport:

  • In overleg met afnemers afleveren bij de deur en niet de locatie betreden.
  • Alle eindproducten verpakt afleveren.
  • Chauffeurs geen eindproducten aanraken of anders handschoenen aantrekken.
  • Chauffeurs alcoholgel meegeven om tussentijds extra de handen te ontsmetten.

Voor meer vragen of advies, neem contact op met Alfons of Harry.

Thema's
Lees ook
Meerdere voedselbanken sluiten vanwege coronacrisis

Meerdere voedselbanken sluiten vanwege coronacrisis

De voedselvoorziening voor de armste Nederlanders die afhankelijk zijn van voedselbanken, kan in de problemen komen. Steeds meer voedselbanken zijn door de maatregelen rondom het coronavirus genoodzaakt dicht te gaan, schrijft de Vereniging voor Nederlandse Voedselbanken in een brief aan de Tweede Kamer. De 170 voedselbanken in Nederland geven elke...

Vakwerk in RVS

Vakwerk in RVS

Bij Bosgraaf Food & Hygiënetechniek kunt u terecht voor uw RVS bedrijfsinrichting die bijdraagt aan een hygiënische, veilige en ergonomische werkomgeving. Wij stellen hoge eisen aan onze producten en zodoende zijn wij op brede wijze actief in de voedingsmiddelenindustrie, laboratoria en cleanrooms. RVS is op vele wijzen toepasbaar in uw bedrijfsinrichting.

Coronavirus zorgt voor tekort aan koelcontainers

Coronavirus zorgt voor tekort aan koelcontainers

Nederlandse foodbedrijven kunnen flink last krijgen van een gebrek aan koelcontainers, zo stelt ABN Amro. Zakelijke klanten van de bank geven aan dat het steeds lastiger wordt om deze containers te huren. De oorzaak ligt bij het stilvallen van logistieke ketens door de Chinese maatregelen tegen het coronavirus. Voor de uitbraak van het coronavirus...