TivoliVredenburg creëert circulair logistiek systeem

25 augustus 2020

Beeld: Michiel Ton

Muziekpodium TivoliVredenburg zorgde ervoor dat bierbrouwerij AB InBev de lege flesjes van frisdrankproducent Vrumona vervoert waarna het bij de afvalverwerker terechtkomt. Daar worden de gebruikte flesjes tot nieuwe flesjes gemaakt.

Circulair systeem

TivoliVreedenburg nam het initiatief om het logistieke proces voor gebruikte PET-flessen te verduurzamen. Ze werken samen met frisdrankleverancier Vrumona en bierbrouwerij AB InBev. Om het aantal vrachtwagenritten te verkleinen, spoorde de muziekhal de leveranciers aan om van elkaars logistiek gebruik te maken. Vanaf nu gaat de bierbrouwerij dus de lege plastic flesjes van Vrumona meenemen in het bestaande logistieke proces. De flesjes eindigen bij de afvalverwerker, die de flesjes schoonmaakt, in kleine stukjes hakt en verwerkt tot nieuwe flesjes. Jeroen Bartelse, algemeen directeur van TivoliVredenburg noemt het een unieke samenwerking: “Nooit eerder hebben we over de hele keten heen samengewerkt voor een duurzame PET-afval stroom. Om de bezoekers hiervan bewust te maken zorgen we er samen met Vrumona voor dat de plastic bekers en flesjes op een ludieke manier worden ingezameld. We plaatsen verschillende opvallende afvalbakken met communicatie waarin we uitleggen hoe het recycleproces in zijn werk gaat. Zo voorkomen we dat de flesjes bij het restafval belanden.”

Samenwerking

Duurzaamheid is een centrale pijler in de samenwerking tussen TivoliVredenburg en Bierbrouwerij AB InBev. Mark Hanssen, Horecadirecteur Bierbrouwerij AB InBev: “We zijn trots dat we onze partner TivoliVredenburg via deze logistieke samenwerking kunnen helpen om hun duurzaamheidsambities verder vorm te geven. Dit sluit ook goed aan bij onze eigen duurzaamheidsdoelstellingen. Zo is ons doel in 2025 100% circulaire verpakkingen te realiseren. Verduurzaming heeft pas echt impact als er wordt samengewerkt en partijen over hun schaduw heen springen – deze samenwerking met TivoliVredenburg en Vrumona laat dat zien”.

Bron: TivoliVredenburg

Dit artikel verscheen eerder op: BeverageNL

Altijd op de hoogte blijven?