TNO Voeding naar Wageningen

TNO brengt de onderzoeksafdeling Voeding en gezondheid uit Zeist onder bij Wageningen Food & Biobased Research. Dat betekent dat 50 van in totaal 2900 TNO-medewerkers gaan verhuizen, om onderzoek op het gebied van voedsel(technologie), voeding en gezonde voeding te concentreren in Wageningen.

De betrokken TNO research medewerkers gaan over naar Wageningen Research (voormalig DLO). Ze komen in het pand van Food & Biobased Research.

Het nieuwe centrum, dat voorlopig Dutch Food Institute (DFI) heet, zal per 1 januari 2018 officieel van start gaan op de Wageningse campus.

“TNO ziet deze concentratie als een belangrijke stap in het realiseren van onderzoek om toekomstbestendige voedselsystemen te ontwikkelen met voldoende, veilig en gezond, gevarieerd en duurzaam geproduceerd voedsel dat beschikbaar en betaalbaar is voor iedereen”, aldus de organisatie in het persbericht.

Concurrentiekracht

Met de concentratie ontstaat volgens beide partijen “een samenhangend portfolio van fundamenteel en toegepast onderzoek voor nationale en internationale bedrijven en overheden op dit terrein. Dit draagt bij aan de Nederlandse concurrentiekracht en het export perspectief van de Agri&Food sector”.

TNO en Wageningen werken al langer samen. Die samenwerking werd in 2015 geïntensiveerd in het Grand Design Topsector Agri&Food.

Plannen uitwerken

De betrokken partijen zullen de plannen de komende tijd samen met het Ministerie van Economische Zaken en de Topsector Agri&Food uitwerken.

De beide Ondernemingsraden en de Raden van Toezicht moeten ook nog hun goedkeuring aan de voorgenomen samenwerking geven.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Veolia breidt uit in recycling met overname van Recyfood

Veolia breidt uit in recycling met overname van Recyfood

Op maandag 30 januari heeft Veolia Nederland de verwerker van organisch afval en restproducten Recyfood overgenomen. Met de overname van Recyfood breidt Veolia haar activiteiten in Nederland uit met de recycling van voedingsmiddelen en organisch afval.

Verkoop vlees- en zuivelvervangers vlakt af, maar ABN AMRO verwacht verdubbeling in 2030

Verkoop vlees- en zuivelvervangers vlakt af, maar ABN AMRO verwacht verdubbeling in 2030

De afgelopen jaren groeide de verkoop van vlees- en zuivelvervangers explosief, maar deze lijkt nu af te vlakken. Desondanks verwacht ABN AMRO de komende acht jaar een verdubbeling van de verkoop van plantaardige alternatieven.

Thijs Defraeye benoemd tot buitengewoon hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’

Thijs Defraeye benoemd tot buitengewoon hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’

Thijs Defraeye is benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’ bij de groep Food, Quality & Design. De functie wordt gefinancierd door Empa, een Zwitsers onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met materiaalwetenschappen en -technologie. In zijn onderzoek richt Defraeye zich op kwaliteitsverlies...