Toename bakkers, viswinkels en slagerijen in 2021

Supermarkt broodschap (pexels)

Het afgelopen jaar is het aantal winkels voor het eerst sinds 2010 toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Er zijn vooral winkels die voedingsmiddelen verkopen bijgekomen, zoals supermarkten, (banket)bakkers, slijterijen en viswinkels.

Winkels in brood, banket en zoetwaren stegen met 4,7% in 2021. Daarna volgen supermarkten en winkels in overige voedingsmiddelen (beide 4,4%). Het aantal viswinkels steeg met 2,1% en het aantal slagerijen en pouliers steeg met 0,4%.

De meest voorkomende winkels waren kledingwinkels, gevolgd door winkels met huishoudelijke artikelen. De hoeveelheid boekhandels nam het meest af: het aantal winkels daalde in 2021 met 8,1%.

Bron: CBS

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

 

Thema's
Lees ook
Afzetprijzen voedingsmiddelenindustrie met 15 procent gestegen

Afzetprijzen voedingsmiddelenindustrie met 15 procent gestegen

Bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie vroegen in februari 2022 gemiddeld 15 procent meer voor hun producten dan een jaar geleden, in februari 2021. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Bakker blijft populair na coronacrisis, omzetgroei supermarkten neemt af

Bakker blijft populair na coronacrisis, omzetgroei supermarkten neemt af

Twee jaar na het begin van de coronacrisis, neemt de omzet van bakkers nog steeds toe, schrijft Nu.nl naar aanleiding van cijfers van marktonderzoeker GfK. Bij supermarkten, boeren en andere speciaalzaken is de groei eruit.

‘Supermarkt en consument moeten prijsstijgingen van voeding accepteren’

‘Supermarkt en consument moeten prijsstijgingen van voeding accepteren’

De oorlog in Oekraïne heeft naar verwachting hoge prijsstijgingen als gevolg. De prijzen van graan en oliehoudende zaden zijn op de internationale markten fors gestegen. Het doorbelasten van prijsstijgingen aan supermarkt en consument is nu de enige werkbare oplossing, schrijft Ceel Elemans, Sector Banker Food & Agri bij ING.