Tomaatrode brandweerbus rijdt door Amsterdam

Brandweerbus

Love my Salad en Chef het Samen rijden door Amsterdam in een opvallende tomaatrode brandweerbus om snoeptomaatjes en recepten uit te delen aan kinderen. Vrijdag 20 mei is namelijk wereldwijd Food Revolution Day.

Deze dag is een jaarlijks terugkerend initiatief dat chefkok Jamie Oliver heeft opgezet om aandacht te vestigen op verse en gezonde voeding, thuis en op scholen.

“Het initiatief Food Revolution Day past bij onze ambitie om kinderen te inspireren om gezond te eten”, vertelt Annelies Blaauwkamer, community manager van Love my Salad, een initiatief van groentezadenleverancier Rijk Zwaan.

Amsterdam West

Daarom rijden we vrijdag rond in Amsterdam West en delen gratis snoeptomaatjes en gemakkelijke salade recepten uit aan kinderen.” Dat doet Love my Salad samen met Chef het Samen, een initiatief van platform Keet Smakelijk.

“Love my Salad is vooral inspirerend, Chef het Samen laat de kinderen zelf aan de slag gaan. We hebben elkaar daar helemaal in gevonden!”, zegt Blaauwkamer enthousiast.

Inspireren en aan de slag

Love my Salad is geïnitieerd door Rijk Zwaan. Wereldwijd komen consumenten, chefkoks, bloggers en telers er samen om elkaar te inspireren met hun passie voor groenten en salades. Inmiddels heeft het initiatief meer dan 242.000 Facebook-fans.

Chef Het Samen, een initiatief van Keet Smakelijk, is een platform waarin alles draait om de vraag: hoe krijg je kinderen vrolijk aan de groente?

Te volgen via Twitter

De route van de brandweerbus is op 20 mei via Twitter te volgen via de hashtags #tomatenbus #foodrevolution.

Lees ook:

 
Lees ook
Consumentenbond: Veel zout in vleesvervangers

Consumentenbond: Veel zout in vleesvervangers

Vleesvervangers zijn populair, maar zijn deze ook gezond en hoe zit het met de smaak? De consumentenbond testte zestien vegetarische hamburgers. En concludeerde grote verschillen op het gebied van smaak en gezondheid tussen deze vleesvervangers. De burgers bevatten vooral veel zout.

Ophef om receptenapp van Vlaamse overheid van half miljoen

Ophef om receptenapp van Vlaamse overheid van half miljoen

Het Vlaams Instituut Gezond Leven lanceerde vorige week het platform ‘Zeker Gezond’. Het bestaat uit een app en website die, naast duizend recepten, ook informatie bevatten over gezonde voeding. De ontwikkelingskosten, €550.000, leiden tot ophef in het Vlaams Parlement, schrijft De Tijd.Het platform moet een alternatief zijn...

Beweeglabels beïnvloeden je koop- en eetkeuze

Beweeglabels beïnvloeden je koop- en eetkeuze

Onderzoek door de Engelse universiteit van Loughborough laat zien dat consumenten minder calorieën eten als er beweeglabels op de etiketten van voedingsmiddelen staan. Beweeglabels maken etiketten begrijpelijker en laten in een oogopslag zien hoeveel je moet bewegen om een blikje frisdrank of een reep chocolade te verbranden. Calorieën...