Tomeato Burger van topchef Moshik bij Albert Heijn

Tomeato Burger

Albert Heijn voegt de Tomeato Burger toe aan het assortiment vleesvervangers. De burger is gemaakt van tomaat en ontwikkelt door 2-Michelinsterren chef Moshik Roth van restaurant &moshik. Roth maakte de burger in eerste instantie in het restaurant als amuse van innovatief tomatengehakt. Het was een eerbetoon aan de klassieke Amerikaanse burger.

&samhoud food brengt de burger op de markt. Dit bedrijf wil mensen inspireren om meer groente te eten. Groente vormt de basis van hun assortiment van vleesvervangende producten, versmaaltijden, wraps en ijs. Roth ontwikkelde al deze producten.

De Tomeato Burger is hoofdzakelijk gemaakt van tomaat en bevat verder rode biet, doperwt, mais, wortel en ui. De burger is een bron van vezels en eiwitten en bevat geen onnatuurlijke toevoegingen voor kleur en smaak.

Lees ook
Consument betaalt minder voor vleesvervangers dan voor vlees

Consument betaalt minder voor vleesvervangers dan voor vlees

Door de inflatie en hoge grondstofprijzen betalen consumenten nu meer voor vlees dan voor vleesvervangers. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die supermarktonderzoeker Questionmark in opdracht van ProVeg op een rij heeft gezet.

Albert Heijn stapt eerder over op Beter Leven Keurmerk kipassortiment

Albert Heijn stapt eerder over op Beter Leven Keurmerk kipassortiment

Albert Heijn versnelt de overstap naar een kipassortiment met minimaal 1 ster Beter Leven. Oktober 2022 gaat de supermarkt over op kippenvlees van uitsluitend scharrelkippen met het Beter Leven Keurmerk. Dit gebeurt in samenwerking met de 200 vaste pluimveehouders binnen het Beter voor Kip, Natuur & Boer-programma.

Tetra Pak en Mycorena ontwikkelen productiefaciliteit voor vleesvervangers van schimmelfermentatie

Tetra Pak en Mycorena ontwikkelen productiefaciliteit voor vleesvervangers van schimmelfermentatie

Tetra Pak ontwikkelt samen met de Zweedse voedselproducent Mycorena een productiefaciliteit voor schimmelfermentatie, om alternatieve voedseltoepassingen op basis van eiwitten te creëren. De productiefaciliteit komt in het Zweedse Falkenberg en gaat een vleesvervangend product produceren van schimmels.