Tony Chocolonely op duurzame diesel naar VS verscheept

Als idealistisch merk kun je niet op je lauweren rusten. Daarom laat Tony’s Chocolonely zijn chocola vanaf 2018 CO2-neutraal naar de VS verschepen via the Good Shipping Program (GSP), meldt Duurzaam Bedijfsleven.

GSP is een Nederlands initiatief dat internationaal werkende bedrijven de mogelijkheid wil geven om hun vracht te laten vervoeren met schone biobrandstof. Ongezien en onbemerkt - want buiten het klimaatakkoord van Parijs vallend - draagt zeescheepvaart het nodige bij aan de CO2-uitstoot en naar verwachting loopt de CO2-uitstoot tot 2050 nog met 50-250 procent op. GSP werkt met duurzame marine biobrandstoffen om de scheepvaart te helpen de fossiele stookolie uit te faseren. Behalve reductie van CO2 dringt GSP ook emissies van zwavel en roet terug.

Bron: Foodlog

Lees ook
We’re Smart Future Awards 2021 uitgereikt

We’re Smart Future Awards 2021 uitgereikt

Tijdens het Horeca Expo in Gent op 21 november 2021 zijn de We’re Smart Future Awards 2021 uitgereikt. De jury beoordeelde het afgelopen jaar meer dan honderd restaurants in Nederland, België, Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten op het aandeel groenten en fruit op hun menu, net als op culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en verrassende...

Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

De grootste belemmering voor de overgang naar een meer duurzame landbouw is de geringe consumentenvraag naar duurzaam eten en drinken. Dat meldt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op basis van de tweede Agro-Nutri Monitor.

Diviande winnaar Innovatie Publieksprijs Regio FoodValley

Diviande winnaar Innovatie Publieksprijs Regio FoodValley

Diviande won woensdag 29 september de Publieksprijs van Regio FoodValley voor de ‘hybride’ roerbakreepjes. Voor deze reepjes gebruikt de vleesproducent het restvlees van duurzame Kipster hanen en leghennen.