Tony’s Chocolonely krijgt eigen fabriek in België

Tony's Chocolonely

Chocolademerk Tony’s Chocolonely neemt de Belgische chocoladefabriek Althaea-De Laet over. Hiermee heeft de verkoper van fairtrade chocolade een eigen chocoladefabriek in handen en kan het voor het eerst zijn eigen chocoladerepen maken.

 Dat we nu onze eigen chocoladefabriek hebben, betekent niet dat we onze andere partners vergeten. We blijven gewoon samenwerken met onze andere chocoladepartners in België en Nederland”, aldus operationeel directeur Anne-Wil Dijkstra. Ook betekent dit niet het einde van de plannen voor de bouw van een eigen fabriek in Zaandam.

Met de overname van de fabriek in België kan Tony’s volgens eigen zeggen sneller innoveren en is het flexibeler wat betreft het ontwikkelen van nieuwe producten en het opschalen van de inkoop van cacaobonen.

De komende twee jaar blijft het management van de fabriek nog in handen van de familie De Laet.

Thema's
Lees ook
Groen licht voor realisatie The Chocolate Factory in Veghel

Groen licht voor realisatie The Chocolate Factory in Veghel

De plannen voor de realisatie van The Chocolate Factory, een innovatieve leer-werkomgeving in de NPF Toren op de Noordkade in Veghel hebben groen licht gekregen. De voorbereidingen voor de bouw gaan binnenkort van start.

Verkade chocolade opnieuw Fairtrade gecertificeerd

Verkade chocolade opnieuw Fairtrade gecertificeerd

Verkade is weer terug bij Fairtrade. Na 6 jaar geen Fairtrade keurmerk dragen, is het partnerschap tussen de partijen nu hernieuwd.

Vegetarische Slager zit Tony’s op de hielen in duurzaamheidsindex

Vegetarische Slager zit Tony’s op de hielen in duurzaamheidsindex

Met een miniem verschil zit nieuwkomer De Vegetarische Slager Tony’s Chocolonely op de hielen, maar het is het chocolademerk dat voor de vierde keer met de eer van meest duurzame merk van Nederland mag strijken.