Too Good To Go en Spar University winnen Future Food Awards

Future Food Awards_futurefoodawards.com

Foto: 'Future Food Awards', futurefoodawards.com

Too Good To Go en de Spar University winnen dit jaar de ABN AMRO Future Food Awards. Dat maakte de jury woensdag bekend tijdens het FSIN Food500 Congress, meldt ABN AMRO in een persbericht.

De Future Food Awards worden uitgereikt aan inspirerende en creatieve concepten uit de food-, retail- en leisuresectoren die verduurzamen en voedselverspilling tegengaan. De jury beoordeelde dit jaar de concepten van 50 kandidaten op schaalbaarheid, inspiratie, en de mate waarin zij een bijdrage leveren aan het terugdringen van voedselverspilling. De prijswinnaars laten volgens de jury zien dat innovatie en ondernemerschap voedselverspilling snel en effectief tegengaan. 

Spar University, de campussupermarkt met dagverse producten voor studenten en medewerkers, sleepte de award onder meer in de wacht met zijn 'Bottle Battle' die bijdraagt aan een afvalvrije campus. Het spel stimuleert studenten PET-flesjes te scannen en te deponeren in de campusvuilnisbakken. Met iedere scan sparen ze punten voor bijvoorbeeld gratis koffie of festivalkaartjes. Erwin Binneveld, oprichter van de Spar University, hoopt met de data die het spel oplevert het gedrag van consumenten te kunnen veranderen. 

Too Good To Go verbindt consumenten met het overgebleven voedsel in restaurants, winkels en hotels. De start-up 'redde' op deze manier sinds 2018 in Nederland al 750.000 maaltijden. 

Bron: Foodlog

Lees ook
1 miljoen maaltijden gered door ‘Too Good To Go’

1 miljoen maaltijden gered door ‘Too Good To Go’

De app ‘Too Good To Go’ heeft 1 miljoen maaltijden gered van verspilling, dat meldde de gelijknamige organisatie vandaag via een persbericht. Daarmee heeft het anti-voedselverspillingsinitiatief naar eigen zeggen binnen twee jaar circa 2,5 miljoen kilogram CO2-uitstoot voorkomen.

ABN Amro voorspelt stijgende graanprijzen

ABN Amro voorspelt stijgende graanprijzen

De prijzen van mais, tarwe en soja gaan komend jaar stijgen. Dat voorspelt ABN Amro in het rapport Agri Granen Insights. De prijsontwikkeling van granen kende het afgelopen jaar sterke pieken en dalen door extreme weersomstandigheden en mondiale handelsconflicten.

Onderzoekers ontwikkelen papieren smart packaging-sensor

Onderzoekers ontwikkelen papieren smart packaging-sensor

Verpakkingen die de houdbaarheid in de gaten houden met een sensor zouden verspilling flink kunnen verminderen. Toch worden ze nog weinig gebruikt. De sensor die Britse onderzoekers ontwikkelen zou dat kunnen veranderen. Smart packaging is een van de buzzwords als het om voedselverpakkingen gaat. Een ‘slimme verpakking’ draagt niet alleen...