Toolbox met netwerktips voor innoveren

17 maart 2014

WAGENINGEN - Project NetGrow komt met een praktische toolbox die bedrijven in de voedingsindustrie moet helpen om te netwerken.

Het vinden van een netwerk en het opbouwen en maximale eruithalen is belangrijk, stelt NetGrow. Netwerken kunnen bedrijven in de agrifoodsector die willen innoveren namelijk verder helpen.

Meerwaarde

NetGrow is een Europees samenwerkingsverband van 9 partners, waaronder Food Valley NL. Het project onderzocht de afgelopen jaren de werking en meerwaarde van agrifoodnetwerken in Europa. Zo werden onder meer de agrifoodnetwerken in Europa in kaart gebracht.

Ook werd gekeken naar de toegevoegde waarde van de netwerken voor bedrijven en naar de sterke en zwakke punten die deze netwerken met zich meebrengen.

Tips en adviezen

Op basis hiervan is een toolbox opgesteld voor bedrijven, netwerkmanagers en beleidsmakers. De praktische tips en adviezen uit deze toolbox, met diverse voorbeelden kunnen helpen bij het vergroten van de innovatiekracht van de agrifoodsector.

De toolbox wordt gepresenteerd op donderdag 10 april tijdens de NetGrow Learning Day. Deze bijeenkomst in Brussel is gratis. Aanmelden kan via een e-mail naar roland.klefoth@foodvalley.nl

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?