TOP ondersteunt procesontwikkeling in de foodsector

Top

Het grote tekort aan hoog opgeleid technisch personeel raakt ook het mkb in de levensmiddelensector. TOP bv uit Wageningen geeft daarom de dienstverlening in procesontwikkeling meer aandacht. Ontwikkeling en realisering van bijvoorbeeld nieuwe proceslijnen wordt zo beter bereikbaar voor het mkb.

Het grote tekort aan hoog opgeleid personeel heeft een remmende werking op de innovatiekracht van het midden- en kleinbedrijf in de levensmiddelenindustrie. De vraag naar geschikt technisch personeel overstijgt ruim het aanbod, waardoor de benodigde medewerkers niet alleen lastig te vinden zijn, maar vaak ook nauwelijks betaalbaar zijn voor kleinere ondernemingen. Daar staat tegenover dat het mkb hoog technisch geschoold personeel vaak niet voor langere tijd op fulltime basis nodig heeft. De kennis is vaak vooral nodig bij grotere veranderingen, zoals bij de invoering van een nieuwe proceslijn.

TOP bv heeft voldoende ervaren process engineers en werktuigbouwkundigen in dienst die beschikken over gewenste technische kennis. Daarmee is de dienstverlener een geschikte partner voor bedrijven die een nieuwe proceslijn neer willen zetten of custom-made machines willen ontwikkelen en realiseren. Op de Anuga FoodTec, 20 tot en met 23 maart in Keulen, presenteert TOP de mogelijkheden voor het mkb aan de bezoekers van de vakbeurs.

Lees ook
Kennis en vaardigheden belangrijkst bij werving technisch personeel

Kennis en vaardigheden belangrijkst bij werving technisch personeel

Technische kennis en vaardigheden wegen bij het werven van technisch personeel voor ruim een kwart van de organisaties het zwaarst mee (26 procent). Dit blijkt uit de ROVC TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd door ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland. Voor de ROVC TechBarometer gaven 969 respondenten uit de techniek...

Stress op de werkvloer door tekort aan technici

Stress op de werkvloer door tekort aan technici

Bij veel technische bedrijven is er sprake van drukte en stress op de werkvloer door kwantitatieve (37 procent) en kwalitatieve (31 procent) tekorten aan technici. Hierdoor staat ook de kwaliteit van werk onder druk. Daarnaast leiden de personeelstekorten tot een stagnerende groei van de organisatie. Dit blijkt uit de ROVC TechBarometer. “We moeten...

Ruim miljoen subsidie voor Food Innovation Academy

Ruim miljoen subsidie voor Food Innovation Academy

Kennis- en Innovatiecentrum Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen heeft ruim  1,4 miljoen euro gekregen uit het Regionaal Investeringsfonds mbo. Dat heeft minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Van Engelshoven, bekend gemaakt. Food Innovation Academy Food Innovation Academy is een unieke samenwerking van bedrijven uit de levensmiddelenindustrie,...