TOP ondersteunt procesontwikkeling in de foodsector

Top

Het grote tekort aan hoog opgeleid technisch personeel raakt ook het mkb in de levensmiddelensector. TOP bv uit Wageningen geeft daarom de dienstverlening in procesontwikkeling meer aandacht. Ontwikkeling en realisering van bijvoorbeeld nieuwe proceslijnen wordt zo beter bereikbaar voor het mkb.

Het grote tekort aan hoog opgeleid personeel heeft een remmende werking op de innovatiekracht van het midden- en kleinbedrijf in de levensmiddelenindustrie. De vraag naar geschikt technisch personeel overstijgt ruim het aanbod, waardoor de benodigde medewerkers niet alleen lastig te vinden zijn, maar vaak ook nauwelijks betaalbaar zijn voor kleinere ondernemingen. Daar staat tegenover dat het mkb hoog technisch geschoold personeel vaak niet voor langere tijd op fulltime basis nodig heeft. De kennis is vaak vooral nodig bij grotere veranderingen, zoals bij de invoering van een nieuwe proceslijn.

TOP bv heeft voldoende ervaren process engineers en werktuigbouwkundigen in dienst die beschikken over gewenste technische kennis. Daarmee is de dienstverlener een geschikte partner voor bedrijven die een nieuwe proceslijn neer willen zetten of custom-made machines willen ontwikkelen en realiseren. Op de Anuga FoodTec, 20 tot en met 23 maart in Keulen, presenteert TOP de mogelijkheden voor het mkb aan de bezoekers van de vakbeurs.

Lees ook
Gezocht: Technisch professional van het jaar!

Gezocht: Technisch professional van het jaar!

De online technische groothandel Zamro zoekt naar ‘De Technische Professional van het Jaar’. Zo wil Zamro het technisch vakmanschap in de spotlights zetten. Via beurzen, de radio en online worden vakmannen en studenten opgeroepen om deel te nemen aan de verkiezing. Naast de titel maken de finalisten kans op een uitgebreid prijzenpakket. Aanmelden kan...

Samenwerking SBB en WorldSkills Netherlands

Samenwerking SBB en WorldSkills Netherlands

De voorzitters van de besturen van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en WorldSkills Netherlands ondertekenden op 17 maart een samenwerkingsovereenkomst. Samen willen ze het beroepsonderwijs, bedrijven en branches betrekken bij vakwedstrijden en jongeren verder inspireren voor vakmanschap en beroepsonderwijs. De samenwerking...

Nederlandse Knowhow tijdens Anuga FoodTec-Vakbeurs

Nederlandse Knowhow tijdens Anuga FoodTec-Vakbeurs

Het Nederlands VerpakkingsCentrum (NVC) en NIZO food research zetten zich in voor ‘no waste’. Op de Anuga FoodTec (23-26 maart in Keulen) presenteerden zij zich. Tekst en beeld: Xandra Veltman journalistieke producties Donderdag 22 maart hield het Nederlands Verpakkings Centrum (NVC) het NVC Zero Food Waste Dinner in Keulen – je zou het kennisdiner...