TOP ondersteunt procesontwikkeling in de foodsector

Top

Het grote tekort aan hoog opgeleid technisch personeel raakt ook het mkb in de levensmiddelensector. TOP bv uit Wageningen geeft daarom de dienstverlening in procesontwikkeling meer aandacht. Ontwikkeling en realisering van bijvoorbeeld nieuwe proceslijnen wordt zo beter bereikbaar voor het mkb.

Het grote tekort aan hoog opgeleid personeel heeft een remmende werking op de innovatiekracht van het midden- en kleinbedrijf in de levensmiddelenindustrie. De vraag naar geschikt technisch personeel overstijgt ruim het aanbod, waardoor de benodigde medewerkers niet alleen lastig te vinden zijn, maar vaak ook nauwelijks betaalbaar zijn voor kleinere ondernemingen. Daar staat tegenover dat het mkb hoog technisch geschoold personeel vaak niet voor langere tijd op fulltime basis nodig heeft. De kennis is vaak vooral nodig bij grotere veranderingen, zoals bij de invoering van een nieuwe proceslijn.

TOP bv heeft voldoende ervaren process engineers en werktuigbouwkundigen in dienst die beschikken over gewenste technische kennis. Daarmee is de dienstverlener een geschikte partner voor bedrijven die een nieuwe proceslijn neer willen zetten of custom-made machines willen ontwikkelen en realiseren. Op de Anuga FoodTec, 20 tot en met 23 maart in Keulen, presenteert TOP de mogelijkheden voor het mkb aan de bezoekers van de vakbeurs.

Lees ook
TOP deelt strategie op het gebied van RF-sterilisatie op AnugaTec

TOP deelt strategie op het gebied van RF-sterilisatie op AnugaTec

TOP bv is aanwezig tijdens de Anuga FoodTec, die plaatsvindt van 20 tot en met 23 maart in Keulen. CEO Wouter de Heij van TOP bv deelt inzichten, strategieën en de status van de technologie op het gebied van sterilisatie met geïnteresseerden. De ontwikkeling van nieuwe RF-sterilisatietechnologie maakt dat de behoefte aan inzicht in de mogelijkheden...

Ondernemersacademie Food van start

Ondernemersacademie Food van start

Een slager moet tegenwoordig veel meer zijn dan alleen maar slager. Naast een ambachtelijk vakspecialist, is een slager ook innovator, marketeer, financieel planner, organisator en manager. Daarom is de Ondernemersacademie Food opgericht. Deze nieuwe opleiding combineert hbo-kennis met mbo-kunde. Foodondernemer 2.0 De Ondernemersacademie wil de foodspeciaalzaak...

Hygiëne centraal bij KSB tijdens Anuga Food Tec

Hygiëne centraal bij KSB tijdens Anuga Food Tec

Met de LSA-hygiënewerkplek (LSA = Life Science Applications) brengt KSB een nieuw ontwikkeld werkplekconcept dat uitsluitend voor het onderhoud aan levensmiddelenpompen is ingericht. De LSA-hygiënewerkplek onderscheidt zich door roestvrijstalen oppervlakken, gemakkelijk te reinigen werkbanken, gereedschappen en kleding voor exclusief gebruik op deze...