Top start platform Natural Processing Solutions

Top bv en diverse partners zijn het platform Natural Processing Solutions gestart, om foodbedrijven meer inzicht te geven in kansen en mogelijkheden van nieuwe verwerkingstechnieken.

Echt innovatieve producten vinden hun oorsprong vooral bij innovatieve productiemethoden, stelt het bedrijf. “De kennis op het gebied van technologische innovatie ontbreekt vaak. Dat is waar we bij Top veel vragen over krijgen”, vertelt CEO Wouter de Heij.

Om bedrijven op weg te helpen, heeft hTop samen met partners, waaronder Cool Wave Processing en JFPT, het Natural Processing Solutions platform opgezet. “Hier begint de zoektocht voor bedrijven die echt willen innoveren”, aldus De Heij.

Website als basis

Basis voor het platform is de website naturalprocessingsolutions.com. Op deze site staan voorbeelden als AMAP, de Melonpeeler (foto) en PurePulse.

AMAP reduceert derving in verse groenten en fruit, waardoor de kwaliteit langer behouden blijft. De Melonpeeler zorgt voor het efficiënt handmatig schillen van meloenen met dezelfde snelheid als duurdere automatische apparatuur. Met PurePulse worden verse sappen en andere vloeistoffen met behulp van elektrische pulsen langer houdbaar gemaakt.

Het platform wordt officieel gelanceerd op de Fruit Logistica in Berlijn. Daar staat letterlijk een showroom waar de verschillende technologieën gedemonstreerd worden.

Lees ook:

Lees ook
‘Makkelijk’ eten zorgt voor overeten

‘Makkelijk’ eten zorgt voor overeten

Hoe kan slimme technologie bijdragen aan gezonder eten? In het Wageningse voedingslab zijn ze dat aan het onderzoeken. Met behulp van sensoren, scanners, speciale camera’s en Artificiële Intelligentie (AI) wordt data verzameld over wat en hoe men eet.

Goede processing is de sleutel

Er is een trend merkbaar om onbewerkt en onverhit voedsel te eten. De aspecten microbiologie en kwaliteit worden vaak vergeten. Een vers geplukte appel zal het maximale aan werkzame vitamines en enzymen bevatten.

Processing en innovatie

Processing en innovatie

Column - Henk Jan van Lent