Top start platform Natural Processing Solutions

Top bv en diverse partners zijn het platform Natural Processing Solutions gestart, om foodbedrijven meer inzicht te geven in kansen en mogelijkheden van nieuwe verwerkingstechnieken.

Echt innovatieve producten vinden hun oorsprong vooral bij innovatieve productiemethoden, stelt het bedrijf. “De kennis op het gebied van technologische innovatie ontbreekt vaak. Dat is waar we bij Top veel vragen over krijgen”, vertelt CEO Wouter de Heij.

Om bedrijven op weg te helpen, heeft hTop samen met partners, waaronder Cool Wave Processing en JFPT, het Natural Processing Solutions platform opgezet. “Hier begint de zoektocht voor bedrijven die echt willen innoveren”, aldus De Heij.

Website als basis

Basis voor het platform is de website naturalprocessingsolutions.com. Op deze site staan voorbeelden als AMAP, de Melonpeeler (foto) en PurePulse.

AMAP reduceert derving in verse groenten en fruit, waardoor de kwaliteit langer behouden blijft. De Melonpeeler zorgt voor het efficiënt handmatig schillen van meloenen met dezelfde snelheid als duurdere automatische apparatuur. Met PurePulse worden verse sappen en andere vloeistoffen met behulp van elektrische pulsen langer houdbaar gemaakt.

Het platform wordt officieel gelanceerd op de Fruit Logistica in Berlijn. Daar staat letterlijk een showroom waar de verschillende technologieën gedemonstreerd worden.

Lees ook:

Lees ook
Hologrammen op je eten?

Hologrammen op je eten?

Hologrammen vind je overal, van rijbewijzen tot creditcards tot productverpakkingen. En volgens onderzoekers kunnen eetbare hologrammen in de toekomst zelfs voedingsmiddelen verbeteren.  Onderzoekers zijn al een poos bezig met het ontwikkelen van hologrammen op ons eten. De meeste hologrammen worden met lasers op metalen oppervlakken, zoals aluminium,...

Hoe sensoren meer zicht brengen op processen in de voedselproductie

Hoe sensoren meer zicht brengen op processen in de voedselproductie

In de voedingsindustrie zijn snelheid, flexibiliteit en hygiëne doorslaggevende factoren. Nauwkeurige sensoren maken het verschil.

Melk en het immuunsysteem

Melk en het immuunsysteem

Melk bevat eiwitten die het jonge immuunsysteem kunnen ondersteunen. Maar juist die eiwitfuncties gaan verloren bij de verwerking tot babymelkpoeder. Aan de Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden wordt gezocht naar mildere manieren om melk te bewerken. Als ik één voedingsmiddel mee zou mogen nemen naar een onbewoond eiland, dan...