Top start platform Natural Processing Solutions

Top bv en diverse partners zijn het platform Natural Processing Solutions gestart, om foodbedrijven meer inzicht te geven in kansen en mogelijkheden van nieuwe verwerkingstechnieken.

Echt innovatieve producten vinden hun oorsprong vooral bij innovatieve productiemethoden, stelt het bedrijf. “De kennis op het gebied van technologische innovatie ontbreekt vaak. Dat is waar we bij Top veel vragen over krijgen”, vertelt CEO Wouter de Heij.

Om bedrijven op weg te helpen, heeft hTop samen met partners, waaronder Cool Wave Processing en JFPT, het Natural Processing Solutions platform opgezet. “Hier begint de zoektocht voor bedrijven die echt willen innoveren”, aldus De Heij.

Website als basis

Basis voor het platform is de website naturalprocessingsolutions.com. Op deze site staan voorbeelden als AMAP, de Melonpeeler (foto) en PurePulse.

AMAP reduceert derving in verse groenten en fruit, waardoor de kwaliteit langer behouden blijft. De Melonpeeler zorgt voor het efficiënt handmatig schillen van meloenen met dezelfde snelheid als duurdere automatische apparatuur. Met PurePulse worden verse sappen en andere vloeistoffen met behulp van elektrische pulsen langer houdbaar gemaakt.

Het platform wordt officieel gelanceerd op de Fruit Logistica in Berlijn. Daar staat letterlijk een showroom waar de verschillende technologieën gedemonstreerd worden.

Lees ook:

Lees ook
Top lanceert RF-sterilisatie pilot

Top lanceert RF-sterilisatie pilot

Na enkele jaren van ontwikkeling lanceert Top bv uit Wageningen hun RF-sterilisatie pilotopstelling voor levensmiddelenproductie. Op 11 oktober organiseert het bedrijf een seminar over de technologie en de marktkansen van deze in-pack conserveringstechnologie. Belangstellende bedrijven kunnen zich hiervoor aanmelden. Radio Frequency De introductie van Radio...

Hoog Technologisch Eten peilt mening consumenten

Hoog Technologisch Eten peilt mening consumenten

Het AgriFoodTech Platform peilt de komende maanden met het rondreizend concept Hoog Technologisch Eten de mening van consumenten over de toepassing van technologie binnen het voedselsysteem. Van juni tot en met oktober reist het concept door het land om de consument het menu van de toekomst voor te schotelen. Hoog Technologisch Eten Hoog Technologisch...

Congresserie Gezonde innovatie van Foodlog

Congresserie Gezonde innovatie van Foodlog

Op 4 juni organiseert Foodlog het eerste snelcongres Gezonde Innovatie. De organisatie gaat in gesprek met productontwikkelaars, diëtisten, mensen van winkel- en horecaformules, wetenschappers, ambtenaren én consumenten om versneld een gezond voedingsaanbod te realiseren. Het thema van de eerste editie is zout. Later volgen suiker, vet, Micronutriënten...