Top start platform Natural Processing Solutions

22 januari 2015

Top bv en diverse partners zijn het platform Natural Processing Solutions gestart, om foodbedrijven meer inzicht te geven in kansen en mogelijkheden van nieuwe verwerkingstechnieken.

Echt innovatieve producten vinden hun oorsprong vooral bij innovatieve productiemethoden, stelt het bedrijf. “De kennis op het gebied van technologische innovatie ontbreekt vaak. Dat is waar we bij Top veel vragen over krijgen”, vertelt CEO Wouter de Heij.

Om bedrijven op weg te helpen, heeft hTop samen met partners, waaronder Cool Wave Processing en JFPT, het Natural Processing Solutions platform opgezet. “Hier begint de zoektocht voor bedrijven die echt willen innoveren”, aldus De Heij.

Website als basis

Basis voor het platform is de website naturalprocessingsolutions.com. Op deze site staan voorbeelden als AMAP, de Melonpeeler (foto) en PurePulse.

AMAP reduceert derving in verse groenten en fruit, waardoor de kwaliteit langer behouden blijft. De Melonpeeler zorgt voor het efficiënt handmatig schillen van meloenen met dezelfde snelheid als duurdere automatische apparatuur. Met PurePulse worden verse sappen en andere vloeistoffen met behulp van elektrische pulsen langer houdbaar gemaakt.

Het platform wordt officieel gelanceerd op de Fruit Logistica in Berlijn. Daar staat letterlijk een showroom waar de verschillende technologieën gedemonstreerd worden.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?